Új közösségi térrel bővül a Családok Átmeneti Otthona Miskolcon

Karácsonyi gyerekprogramot szervezett rászoruló gyerekeknek az Ökumenikus Segélyszervezet a miskolci Avason található központjában. Az ajándékozással összekötött játékos eseménynek az az új épületrész ad otthont, melynek felújítása – az abban tartott gyerekprogramokhoz hasonlóan – részben az előző évi Országos Adventi Pénzadománygyűjtésből, részben az Elmű-Émász támogatásából valósulhatott meg. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2015-ös szeretet.éhség. Országos adventi Pénzadománygyűjtéséből indította el a Kapaszkodó elnevezésű országos programsorozatát, melynek egyik helyszíne Miskolc. A kezdeményezés célja, hogy a szervezet intézményeinek közvetlen környezetében közösséget építsen és így segítse településen élő hátrányos helyzetű gyerekeket.  A programok között számtalan közösségi foglalkozás szerepelt az elmúlt évben: a játékos ismeretszerző foglalkozástól kezdve, a túrázáson, a sakkversenyen, az egészségnapon, és az ünnepi műsorra való felkészülésen illetve előadáson át a Ki mit tud? verseny szervezéséig. Miskolcon 2016-ban ezen programokon több mint 100 gyermek vehetett részt.

A 2015-ös adventi adománygyűjtés nemcsak a Kapaszkodó programok finanszírozásához, így az Ökumenikus Segélyszervezet Miskolcon működtetett családok átmeneti otthonának fejlesztéséhez is hozzájárult. Megkezdődött az intézmény egyik épületrészének felújítása, melyben hosszú távon ad helyet a segélyszervezet közösségi típusú szociális programjainak.

Karácsonyra készülve ebben az új közösségi térbe szervezett programot egy osztálynyi rászoruló gyereknek a Segélyszervezet. Az eseményre ellátogatott, és ajándékkal lepte meg a meghívott illetve az átmeneti otthonban élő gyermekeket a Marie-Theres Thiell, az ELMŰ és ÉMÁSZ Igazgatóságának elnöke és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.