Új helyszínen mutatkozik be a WTCC mezőnye

A FIA Túraautó-világbajnokság 3-4. fordulóját rendezik meg a franciaországi Paul Ricard versenypályán. A Le Castelletben lévő létesítmény Marseilletől mintegy 40 km-re található északra. Az újonnan debütáló pálya, mely 1969-ben épült, nem ismeretlen az autósport szerelmesei előtt, hiszen több alkalommal is rendeztek itt F1-es futamokat.

A 3841 méter hosszú épített pályán a WTCC mezőnye kétszer 16 kört tesz meg a futamok alatt. A versenyautók súlyozása ezen a futamon még nem, majd csak a magyar versenyhétvégétől kezdve lép életbe.

Visszatekintés:

A múlt hétvégén rendezték meg a FIA WTCC első és második fordulóját Marokkóban, ami a Citroen Team Total fölényes győzelmét hozta. Az edzésen elszenvedett baleset miatt az olasz Tarquini rajthoz sem tudott állni a futamokon és jelen pillanatban is versenyt futnak az idővel, hogy a HONDA Civicet újraépítsék a most hétvégi fordulókra. Valószínűleg a holland Tom Coronell nem fog tudni rajthoz állni Franciaországban a marokkói, második futamon elszenvedett versenybalesete miatt. Mehdi Bennaninak pedig törölték a második futamon elért eredményét, mert az autójának nem volt megfelelő a súlya.

Michelisz Norbert (Honda Civic) az első kér fordulóban két pontot szerzett és ezzel összetettben a 13. Az élen, az újonc argentin Lopez (Citroen Elysée) áll, második a korábbi többszörös rally világbajnok francia Loeb (Citroen Elysée), a harmadik az angol Tom Chilton (Chevrolet).

Michelisz Norbert:

Bár az első versenyhétvége után messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, úgy tűnik, hogy módosítanunk kell az elvárásainkat a szezon első felére. Egyelőre a célba érés és a biztos pontszerzés a cél a következő versenyeken. A legfontosabb jelen helyzetben, hogy a soron következő franciaországi megmérettetésen a lehető legtöbb információt gyűjtsük az autóról, hogy a számunkra legfontosabb versenyen, hazai közönség előtt növeljük a jó szereplés esélyét.

A versenyhétvége programja:

Péntek:

Teszt: 12:30 – 13:00

Szombat:

1.Szabadedzés: 09:00 – 09:30

2. Szabadedzés: 11:30 – 12:00

Időmérő: 15:00 – 16:00 – Élőben az Eurosporton

Vasárnap:

1. Futam: 12:50 – 13:50 – Élőben az Eurosporton

2. Futam: 16:50 – 17:50 – Élőben az Eurosporton, felvételről este a Duna TV-n