ÚJ HELYSZÍNEN A BETLEHEMI JÁSZOL-KIÁLLÍTÁS!

2013. december 13-ától egy hónapon keresztül az újbudai kulturális városközpont kiállítótermében (Budapest, XI. ker. Bartók Béla út 29.) lesz látható. 

A kiállításon való részvételre A Magyar Kézművességért Alapítvány – az IPOSZ-szal, a BKIK Kézműipari Tagozatával, a Népművészeti Egyesületek Szövetségével és a Ciszterci Egyházközséggel együttműködve –

nyílt pályázatot hirdet, amire hazai és határon túli magyar kézművesek, tárgyalkotó népművészek és kézműves iparművészek, hivatásos és műkedvelő alkotók, egyéni pályázók és közösségek egyaránt jelentkezhetnek.

Pályázni természetes alapanyagok felhasználásával készült népművészeti, képző- vagy iparművészeti munkával: a betlehemi jelenet szereplőit ábrázoló, a betlehemezés népszokásait megörökítő alkotással illetve az adventi-karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó tárgyakkal lehet.

Nevezési határidő: 2013. november 10.

A pályázatra beadott alkotások nem automatikusan kerülnek kiállításra! Válogatásukat a Hagyományok Háza és a Képző- és Iparművészeti Lektorátus szakértőiből valamint a Ciszterci Egyházközség képviselőjéből álló zsűri végzi.

A bíráló bizottság egyúttal javaslatot is készít a legjobb pályamunkák díjazására.

Elismerés, díjazás: a kiállításra bekerülő alkotók a december 13-ára tervezett ünnepélyes megnyitón elismerő oklevelet kapnak, a zsűri által kiemelt alkotások készítői pedig különböző díjakat is átvehetnek.

A kiállítás anyagát az előző 11 évhez hasonlóan idén is színes fotóalbumban örökítjük meg, amit az ünnepélyes megnyitóra szeretnénk megjelentetni! A különleges karácsonyi ajándéknak is számító Betlehemi képeskönyvben minden kiállító 1-1 alkotása szerepelni fog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*