Új, etióp kávéval bővül a Nespresso Pure Origin kínálata

A Nespresso büszkén mutatja be Bukeela ka Ethiopia Grand Cru kávéőrleményét, amivel Etiópia kávékultúrája előtt tiszteleg. Meglepő és erőteljes aromájával az új kapszula mostantól a Nespresso Pure Origin kávék választékaként elérhető.

A Bukeela ka Ethiopia Grand Cru kávéőrlemény egyedülálló, csakúgy, mint az ország, ahonnan a zöld kávébabok származnak. Ez a tiszta Arabica kávé az elkülönített pörkölésnek köszönhetően testes aromájú, lungoként elkészítve a jázminra, fehérliliomra, bergamottra és narancsvirágra emlékeztető illatjegyeket idéz elő, amelyekhez fás illatjegyek is társulnak.

A Bukeela ka Ethiopia kifejezetten bársonyossá és testessé válik tej hozzáadásával. A kiváló Grand Cru-re jellemző egyedi virágos karakter mellett karamellre emlékeztető ízjegyek is kibontakoznak. Caffe Latte-ként elkészítve a Bukeela ka Ethiopia meglepő ízhatást kelt könnyedségével és az édes-kekszes, karamellás ízjegyeivel.

Ez volt az első alkalom, hogy a Nespresso kávészakértői a sokszínű kávékultúrával rendelkező Etiópiát keresték fel ahhoz, hogy megalkossanak egy tiszta eredetű Grand Cru-t. Egy másik újdonság, hogy a Bukeela ka Ethiopia az első Pure Origin kávé, amelynek fogyasztása lungoként, azaz hosszú kávéként ajánlott. A Nespresso azért szeretett volna Etiópiában termőföldet keresni, mert az ott termesztett kávé világszerte híres finom és virágos jellegéről.

A Bukeela ka Ethiopia kávékeverék két különböző régióból származó, kézzel szedett Arabica kávéból áll. A Nespresso szakértői helyi kávétermelőkkel dolgoztak együtt Sidama déli régióiban, amely a finom és tisztára mosott Arabica fajtájáról híres. Ennek a kávénak a beszerzése nem egyszerű feladat. A nyugat- etiópiai fennsíkon termesztett, természetesen feldolgozott zöld kávé hozzájárul a kávé fás, pézsmára emlékeztető ízjegyeihez.

A Bukeela neve az amharic nyelv bab szavából származik, amely Etiópia gazdasági és üzleti nyelve. A második fele ennek az egzotikus névnek, a “ka Ethiopia” a helyi nyelv szavajárása, jelentése: “etiópiából származó”.

A réz színű Bukeela ka Ethiopia kapszula az afrikai föld hangulatát idézi. A Pure Origin kávécsíkok dobozának külsejét finom, művészi alkotások borítják, amelyen az afrikai akácfa jelenik meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Bukeela ka Ethiopia Grand Cru és a Pixie Lungo csészeszett 2014.január 20-tól kapható a Nespresso Boutiqueban és a webshopban, valamint a Nespresso ingyenes ügyfélszolgálatán keresztül (0680 258280). A duplafalú Lungo csészéből álló, réz színű csészeszett rozsdamentes acélból készült, a csészék 160 ml űrtartalmúak.

A Nespresso Pure Origin Grand Cru választékát így a 3-as intenzitású Bukeela ka Ethiopia, a 4-es intenzitású Dulsão do Brasil, a 6-os intenzitású Rosabaya de Colombia, illetve a 10-es intenzitású Indriya from India alkotják.

 

NESPRESSO  PURE ORIGIN KÁVÉK

 

A Nespresso Pure Origin Grand Cru kínálata

A Nespresso szakértői a világ legjelentősebb kávétermelő országaiban választották ki a Pure Origin Grand Cru őrlemények termőhelyét. Minden egyes kávé szorosan kapcsolódik származási országához, visszaköszön benne annak szellemisége, klíma adottságai, ízei és egyedi jegyei. A kapszulák csomagolása is a származási országok természetes elemeit idézi. Az ínyencek a Pure Origin-nel kiváló minőségű, exkluzív és elegáns kávét kapnak.

A Nespresso  meghívja Önt, hogy fedezze fel a Pure Origin Grand Cru-k széles választékát és ismerje meg az egyes származási országokara jellemző finom, erőteljes karakterű kávékat.

 

Bukeela ka Ethiopia – Egy tiszta Arabica őrlemény, amit két nagyon különböző, Etiópiából, a kávé bölcsőjéből származó kávéfajtából párosítottak össze. Ez egy 3-as intenzitású, finom, friss és virágos Pure Origin Lungo, fás illatjegyekkel kiegészülve. A Bukeela ka Ethiopia kávécsíkon ábrázolt akácfa Etiópia emblematikus akácfáját jelképezi.

Dulsâo do Brasil – A Dulsão do Brasil egy tiszta Arabic sárga és piros brazíliai Bourbon kávék finom keveréke. Bársonyosan selymes, elegánsan kiegyensúlyozott ízét finoman pörkölt gabona jegyek hangsúlyozzák. 4-es intenzitású kávéőrlemény. Az elegáns külsejű kávécsíkon ábrázolt páfrány vadon terem Brazíliában, sűrűn előforduló növény.

Rosabaya de Colombia – Különböző pörkölési eljárással készült kolumbiai Arabica-keverék, piros gyümölcsös és boros ízjegyekkel és 6-os intenzitással. A Rosabaya de Colombia kávécsíkon ábrázolt virág a karácsonyi orchidea, amelyet 1936-ban választották meg Columbia nemzeti virágának.

Indriya from IndiaIndriya a dél-indiai Arabica és Robusta nemes házasságából született kávékeverék. A testes espresso, erőteljes karakterét a bors és a szerecsendió fűszeres aromáinak köszönheti. Az Indriya kávécsíkon található szent lótusz kép, az elegancia, szépség, tökéletesség és tisztaság jelképe Indiában.

Ha szívesen kipróbálna néhány, a kedvenc Pure Origin Granc Cru kávéival készült receptet, látogasson el a Nespresso receptes oldalára.  http://www.nespresso.com/ultimate-coffee-creations/HU/hu/search/all.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*