Új csillag az alterpop egén

A Bogoz eszköztárának egyik markáns eleme a hagyományos, melódiaközpontú dalszerzés, másik fontos alkotórésze a dalszöveg, amelyet egyszerűen csak jól esik hallgatni. Mindezt most tapasztalhatjuk, hisz’ megjelent a zenekar első nagylemeze. A lemezpremier koncertjén, március 14-én a Mika Tivadar Mulatóban megtudjuk azt is, milyen erő lakozik az élő előadásban.

bagozA Bogoz zenekar – Balogh Csaba Csé ének, gitárok és billentyűk, Kalmár Tibor basszus és Prommer Patrik dob – 2011-ben lépett a hazai alpterpop mezejére, azóta rendszeresen koncertezik önállóan, mi több, olyan zenekarok terelgették előzenekarként, mint a Kiscsillag vagy a Pál Utcai Fiúk. A formáció a hazai fesztiválokon is megvetette a lábát, a Veszprémi Utcazene Fesztiválon a nap előadójává választották a bandát.

A zenészek túl vannak egy kislemezen, most pedig megjelent – az NKA támogatásában – a várva-várt nagylemezük, mely a Bogoz eddigi termésének legjavából válogat.

A tíz nótás korongon több stílus kavarog, így nagy eséllyel mindenki talál majd rajta kedvenc dalokat. A számok közt jónéhány a zenekar kísérletező kedvét mutatja: kipróbálták milyen, ha egy dalon belül váltakozik az elektromos- és akusztikus dob, a vartyogó és tiszta basszus hang, hogyan lehet torzított gitár nélkül rock számot csinálni, és hogyan szól egy popsláger közepén a csend. “A Mélyen című szám kórusa pedig zenész barátaink segítségével lett pont olyan, ahogy megálmodtuk“ – mondta Csé, a dalszerző-frontember. “A már elkészült és szétküldött zenei alapra még külföldről is érkeztek szép női vokálok, így állt össze a dal egyébként soha sehol nem hallható nemzetközi kórusa. “

A lemez élőben is hallható lesz, március 14-én a Mika Tivadar mulatóban, s a premier után a lemez CD korongon és digitális formában is meg fog jelenni a jól ismert online szolgáltatóknál.

Aktuális zenekari linkek:

http://bogoz.hu

http://www.facebook.com/bogoz

http://bogoz.bandcamp.com

http://bogoz.bandcamp.com/album/azt-hiszem-m-gis-viszem-a-sz-vem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*