Új beruházás a Béres Gyógyszergyárban

Közel a duplájára növeli termelési kapacitását a Béres Gyógyszergyár. Az 50 százalékos állami támogatással megvalósuló beruházás a Béres termékek iránt egyre növekvő hazai és exportkereslet kielégítése érdekében, valamint a termelési kapacitások bővítése miatt vált szükségessé – hangsúlyozta az ünnepélyes avatáson elhangzott beszédében Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Szalay, Orbán, Béres

A felvételen Szalay Ferenc, Szolnok Város polgármestere, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke látható az új gyártórészleg ünnepélyes avatásán 2017. szeptember 21-én, Szolnokon.

Az elmúlt több mint két évtizedben a Béres Gyógyszergyár szolnoki üzemében, a jelenlegi beruházást is figyelembe véve, 7 milliárd forint értékben történt ingatlan-, gép- és eszközfejlesztés, energia-megtakarítási és környezetvédelmi beruházás, valamint bevezettek egy integrált vállalatirányítási rendszert is. A jelenlegi, 3,2 milliárd forint értékű beruházással a gyártóterület nagysága eléri a 3.700 m2-t, a gyártási kapacitás közel duplájára növekszik, a raktározási kapacitás 40 százalékkal bővült. A Béres Gyógyszergyár készítményei értékesítésének növelését, valamint új egészségvédő termékek fejlesztését és piaci bevezetését tekinti központi stratégiai feladatának.

„Hazánk legnagyobb magyar tulajdonú gyógyszergyártó vállalataként olyan értékteremtő és értékálló beruházásokba forgatjuk vissza nyereségünket, mint amilyen a most átadott, új gyártórészleg is. Készítményeink fejlesztése saját, modern fejlesztőlaboratóriumunkban történik Budapesten, a termelés saját gyógyszergyárunkban folyik Szolnokon” – emelte ki ünnepi beszédében dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke.

A Béres Részvénytársaság 1995-ben vásárolta meg a Szolnok Megyei Gyógyszertári Központ jogutódját, a Pharmasol Részvénytársaságot, azóta ebben a gyártóüzemében állítja elő termékeit. Kezdetben a Béres Csepp mellett a Béres C-vitamin és négyféle Béres pezsgőtabletta alkotta a termékpalettát. Jelenleg több mint 100-féle Béres termék előállítása történik több mint 230-féle kiszerelésben. A Béres Gyógyszergyár elkötelezett, hogy gyártóbázisa továbbra is Szolnokon működjön. A foglalkoztatott munkaerő jól illeszkedik a városban működő közép- és felsőfokú képzési struktúrába.

A Béres Gyógyszergyár részesedése az egészségvédő piacon 33 százalék. A Béres termékek piacvezetők az immunrendszert erősítő szerek, a komplex multivitamin-ásványianyag-nyomelem készítmények, a C-vitaminok, valamint az ízületi készítmények piacán.

H.G. M.