Új arcok Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjában

Megkezdte az őszi alapozást, a felkészülést a 2014-es esztendőre Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportja, amely három új taggal, Szalai Tamással, Kucsera Gáborral és Bozsik Gáborral bővült.

Az idény végén, a szeptemberi országos bajnokságon Fábiánné Rozsnyói Katalin már megemlítette: „van felvétel a csoportjába”. A kiváló edzőnő szerette volna bővíteni a Vasas SC szakosztályát, és sokan éltek is a lehetőséggel, jelentkeztek Kati néninél.

A „felvételi” során nem csak a szakmai tudás volt kritérium, Kati néni olyan versenyzőket szeretett volna, akik emberileg is be tudnak illeszkedni a nagyon is összetartó Vasas-családba, éppen ezért olimpiai ezüstérmes fiai, vagyis Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Pauman Dániel véleményét is kikérte a választás során.

Végül három új versenyzőre voksolt az edzőnő: a 2010-ben K-1 500 méteren Európa-bajnok Szalai Tamás mellett, a 2005-ben K-2 1000 méteren világbajnok Kucsera Gábort és a szegedi Bozsik Gábort válogatta be csoportjába. A versenyzőknek kötelező a klubváltás, vagyis a Szegednek, a Honvédnak és a Ferencvárosnak is meg kell állapodnia a piros-kék klub vezetőivel.

„Hogy miért döntöttem a változás mellett? Mert a 2010-es Európa-bajnoki győzelmem után nem tudtam előre lépni, sőt inkább elindultam lefelé a lejtőn. Bíztam benne, hogy ez megváltozik, de a Honvédnál nem azt az edzésmunkát végeztem, amire nekem lett volna szükségem. Tudom, hogy Kati néni mit követel meg, milyen elvárásai vannak a versenyzőivel szemben, és pontosan ebben a következetességben látom a sikeres jövő zálogát” – mondta Szalai Tamás.

Kucsera Gábor is örül annak, hogy a csapat tagja lehet. Ő már a duisburgi világbajnokság előtt jelezte, hogy szeretne Kati nénivel közösen dolgozni, afféle „vendégmunkásként” be is állt a csoportba, ám az edzőnő, akkor semmit sem ígért a versenyzőnek. Sokáig a levegőben lógott a közös munka lehetősége, majd a hétfői első edzésen Kucsera is lapátot foghatott a többiekkel együtt.

„Tudom, hogy sok időt vesztegettem el, és azzal is tisztában vagyok, hogy Kati néni számomra az utolsó lehetőség. Szeretném, ha be tudnám bizonyítani, hogy érdemes még velem együtt dolgozni. Nehéz időszak előtt állok, de mindent megteszek azért, hogy visszakapjam régi önmagamat” – mondta Kucsera Gábor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*