Új arc a négyesben

vad_ninetta_ii_felnott_valogato_2013_320Új versenyzőt üdvözölhetünk a duisburgi világbajnokságon induló női négyesben. A Londonban olimpiai bajnoki címet szerző versenyzők, vagyis Szabó Gabriella, Kozák Danuta és Fazekas-Zur Krisztina mellé Vad Ninetta ülhet be a hajóba.

Valóra vált a nagy álom. Olimpiai versenyszámot indul, bekerült a női négyesbe, ahová oly sok női kajakozónk vágyik…

Nagyon örültem neki, amikor kiderült, hogy olimpiai számban indulhatok a világbajnokságon. Bár még nem tudatosult bennem, hiszen még nem volt közös edzésünk a lányokkal.

Korábban Csipes Ferenc készítette ezt az egységet, most azonban nincs versenyzője a csapathajóban. Ki készíti fel önöket a duisburgi versenyre?

Az első héten Tóth László, Szabó Gabi edzője fogja tartani az edzéseket. Az én edzőm, Mórocz István csak később tud csatlakozni, mivel most lesz az U23- as világbajnokság Kanadában, ahol szintén van érdekeltsége.

Ha már mesterét említette… Önök régóta dolgoznak együtt. Nehéz volt bejárni az idáig vezető utat?

Pistivel 2007 április eleje óta dolgozunk együtt, és már abban az évben kijutottam életem első nemzetközi versenyére, az ifi világbajnokságra, ahol aranyat nyertünk a négyessel. Hamar kiderült, hogy jó döntést hoztam, amikor új edzőt kellett keresnem. Ő nagyon lelkiismeretes, szinte minden idejét a versenyzőire áldozza, ha kell, vasárnap is rendelkezésünkre áll. A közös munkánk gyümölcsét szinte minden évben éreztem, lépésről lépésre jutottam előre. Számomra a legjobb inspiráció, hogy szeretem az edzésmódszereit, így jól érzem magam edzéseken.

Az idén miért döntöttek úgy, hogy az eddig megszokott kétszáz méter helyett az ötszáz lesz a hangsúlyosabb?

Az eddigi évek alatt mindig ott voltam a dobogón 200 méter egyesben, de nyerni sosem tudtam, így ez maximum egy váltóra volt elég. Az előre lépésemet idén abban láttam, hogyha olimpiai számban kijutok valamelyik nemzetközi versenyre. Ehhez az 500 egyes teljesítményemen kellett javítanom. Az első válogató előtt már éreztem, hogy jobban megy, mint az előző években ugyanebben az időszakban, a második válogatóra már tudtam, hogy dobogóra szeretnék állni, és sikerült.

Mennyire zavaró, hogy a második válogató eredményei után párostársának, Kárász Annának egyelőre még nincs helye?

Nagyon örülnék neki, ha valamelyik számban bekerülne a csapatba. Egyrészt kiváló versenyző, másrészt jó barátnők lettünk az elmúlt időszakban.

És mit vár a világbajnokságtól? Mire lehet képes ez a négyes?

Mindenképpen nyerni megyünk ki, remélem összejön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*