Ügyfélközpontú fejlesztések júniusban a közösségi közlekedésben

Az utazóközönség igényeihez, valamint a nyári hónapokban megnövekedő turistaforgalomhoz igazodva 2013. június 1-jétől, szombattól több menetrendi változás lép életbe a budapesti tömegközlekedésben. Újabb 50 darab vadonatúj Mercedes Citaro busz közlekedik több vonalon, a nyári idegenforgalmi változásokat figyelembe véve kibővített üzemidővel és hosszabb útvonalon közlekedik több járat is. Az 51-es és az 52-es villamosok forgalma a villamospálya-felújítás elkészültével a tervezettnél hamarabb helyreáll, a Fővám tér felszínrendezésének elkészültével újra eredeti útvonalukon közlekednek a 83-as trolik, valamint 979-es és a 979A éjszakai buszok. A kikapcsolódni és pihenni vágyókra tekintettel sűrűbb követést, valamint nagyobb kapacitást biztosító nyári idénymenetrendet vezet be a BKK a margitszigeti 26-os autóbusz vonalán.

Több jelentős fejlesztést, módosítást hajtunk végre a főváros közösségi közlekedési hálózatán 2013 júniusától. Június 1-jétől, szombattól átszervezzük a főváros legforgalmasabb buszjárat-családját: a 7-es és a 33-as buszcsalád átalakításával a Budafokon, Nagytétényben, Budatétényben, Zuglóban és Újpalotán élők színvonalasabb belvárosi kapcsolatot kapnak, miközben a Rákóczi és a Thököly úton is sűrűbben, korszerűbb járművekkel közlekedhetnek utasaink. Ugyanettől a naptól jegy- és bérletpénztáraink közel fele tart hosszabban nyitva, a Nyugati pályaudvar aluljáróban pedig elsőként éjjel-nappal válthatnak ügyfeleink jegyet vagy bérletet. Befejeződtek az M4-es metró építéséhez kapcsolódó munkák a Fővám téren és a Kálvin téren, így június 1-jétől az eredeti útvonalán közlekedik újra a 83-as trolibusz. Szintén június 1-jétől újabb 25 szóló, valamint 25 csuklós Mercedes-Benz Citaro autóbusz áll forgalomba Budapesten, s ezáltal jelentősen kibővítjük alacsonypadlós kínálatunkat a fővárosban. Ugyancsak június 1-jétől jár meghosszabbított útvonalon és üzemidővel a 224-es autóbusz. Június 3-ától, hétfőtől a jelenlegi Keleti pályaudvar M (Garay utca) végállomásától a Kárpát utcáig meghosszabbított útvonalon közlekedik a 79-es trolibusz. Minderről részletesebben ezen a linken olvashatnak.

Két nappal hamarabb helyreállítjuk az összehangolt menetrendű 51-es és 52-es villamosok forgalmát

A tervezettnél két nappal hamarabb, már 2013. június 1-jétől, szombattól helyreáll az 51-es és az 52-es villamosok, valamint a 23-as, a 23E, a 151-es és a 948-as autóbuszok forgalma, miután a vonalakon kevesebb mint két hónap alatt felújítottuk a leromlott állapotú villamospályákat a Nagysándor József utca Vörösmarty utca és Jókai Mór utca közötti, illetve a Jókai Mór utca Nagysándor József utca és Kossuth Lajos utca közötti szakaszán, valamint a Határ út és a Ferde utca kereszteződésében.

2013. június 1-jén már az első hajnali indulásoktól ismét teljes vonalhosszon közlekednek mind az 51-es, mind az 52-es villamosok. Annak érdekében, hogy Pesterzsébeten kedvezőbb átszállást biztosíthassunk az egyik járatról a másikra,  az 52-es villamos menetrendje kismértékű változáson esett át a korábbiakhoz képest. Az járat délutánonként és esténként – a teljeskörű összehangoltság érdekében – a korábbinál valamivel gyakrabban közlekedik. A villamosok új, június 1-jétől érvényes menetrendje a BKK honlapján érhető el, az 51-esé erre a linkre, az 52-esé pedig erre a linkre kattintva. A fenti időponttól a 23-as, a 23E, a 151-es és a 948-as autóbuszok is ismét eredeti útvonalukon és megállóik érintésével közlekednek.

Ismét régi útvonalukon járnak a 83-as trolibuszok 979-es és a 979A buszok

Befejeződtek az M4-es metró építéséhez kapcsolódó felszínrendezési munkák a Fővám téren és a Kálvin téren. A műszaki átadást követően péntektől – a majdani metrókijáratok kivételével – mindkét tér teljes egészében újra megnyílik a gyalogosok előtt. A munkálatok előrehaladása, az útpálya-építési munkák és a felsővezeték-szerelés befejezése lehetővé tette, hogy június 1-jétől, szombattól ismét eredeti útvonalán közlekedjen a 83-as trolibusz. A járat a Közraktár utca felől ismét áthajt a megújult Fővám téren, majd a Vámház körúton át a Kálvin téren keresztül halad tovább a Baross utca és az Orczy tér felé. A trolibusz a Fővám téren a 15-ös és a 115-ös autóbuszok Vámház körúton lévő megállóhelyén áll meg. A járat további megállói változatlanok, a 83-as trolibusz új menetrendje ezen a linken érhető el, további információk pedig ide kattintva ismerhetőek meg. A Fővám téri felszínrendezési munkák befejezésével 2013. június 1-jétől, szombattól ismét korábban megszokott, eredeti útvonalukon járnak a 979-es és a 979A éjszakai autóbuszok is. Az Újpalota, Nyírpalota út és a Deák Ferenc tér irányában a Pipa utca helyett a Közraktár utcán közlekednek a buszok, így a továbbiakban nem érintik a Czuczor utca és a Vámház körút megállókat.

Hannoveri villamosok a 37-es és a 37A villamosok vonalán

A 37-es és a 37A villamosok 2013. június 16-ától, vasárnaptól ismét megállnak a korábban MÁV X. kapu néven ismert megállópárnál, amely a fenti időponttól Salgótarjáni utca, temető néven nyílik meg a nagyközönség számára. Szintén ettől az időponttól a fenti villamosvonalakon TW6000-es típusú, a köznyelvben Hannoveri villamosnak nevezett járművek közlekednek majd; mivel ezek a villamosok rendelkeznek leszállásjelzővel, a jövőben a járművek megállás nélkül áthaladnak azokon a megállóhelyeken, ahol nem jelentkezik igény az utasok részéről le- vagy felszállásra.

Vasárnaponként meghosszabbított üzemidőben közlekedik a 218-as autóbusz

Óbudai utasainknak kedvező hír, hogy 2013. június 2-ától, vasárnaptól a solymári Auchan áruház nyári nyitva tartásához igazítjuk a 218-as autóbuszok menetrendjét. A fenti időponttól minden vasárnap egy órával tovább közlekedik a járat.

A 218-as busz június 2-ától érvényes menetrendje ezen a linken érhető el.

Kis mértékben változó indulási idők a 171-es autóbusz vonalán

2013. május 1-jével indítottuk be a Csepeli Strandfürdőben kikapcsolódni vágyó ügyfeleinknek a strand gyors megközelítését megkönnyítő 171-es buszjáratot. 2013. június 8-ától, szombattól kissé változnak a járat indulási időpontjai délelőttönként Csepel, Szent Imre tér, délutánonként pedig Csepel, Soroksári rév irányában. A buszok követési ideje nem változik.

A 171-es autóbusz június 8-ától érvényes menetrendje ezen a linken érhető el.

Nyári sűrítés a 26-os autóbusz vonalán

A nyáron megnövekedő turistaforgalomra, illetve a margitszigeti pihenő-, szórakozóhelyek sűrűsödő látogatottságára való tekintettel gyorsabb, komfortosabb szolgáltatást, nyári idénymenetrendet vezetünk be a 26-os autóbusz vonalán 2013. június 15-étől, szombattól. A nyári tanítási szünetben hétköznapokon a buszok a szokásosnál gyakrabban, 10-12 percenként járnak majd, a hétvégi napokon pedig csuklós buszokat indítunk. Emellett a 26-os busz a fenti időponttól az Árpád híd irányában megáll az átkelő felőli szigeti bejárónál is, az új megálló neve: Margitsziget (Árpád híd).

A 26-os busz június 15-étől érvényes menetrendje ezen a linken érhető el.

Új megállóhely a 234-es autóbusz vonalán

2013. június 15-étől, szombattól a 234-es buszok Békásmegyer, Újmegyeri tér irányában megállnak a Margitszigeten a Margit híd felőli szigeti bejárónál is, a megálló neve: Margitsziget (Margit híd).

A forgalmi változásokról a BKK Info ad a nap 24 órájában friss tájékoztatást, a módosított menetrendek a www.bkk.hu/menetrendek honlapon érhetők el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*