Türkiz vagy rózsaszín lesz az új bécsi metró

U5 FarbgegungInternetes szavazáson döntenek a legújabb metróvonal, az U5 színéről Bécsben. A résztvevők azt határozhatják meg, hogy rózsaszínnel vagy türkizzel jelöljék a térképeken az új vonalat.

 

Szavazást írt ki a Bécsi Közlekedési Vállalat (Wiener Linien) a hamarosan megépülő új metróvonal, az U5 színére. A résztvevők a türkiz és a rózsaszín között választhatnak, mivel mindkét szín jól illeszkedik a már meglévő vonalakat jelző színrendszerbe, ugyanakkor könnyen megkülönböztethetők tőlük.

Az érdeklődők 2014. augusztus 28., 12 óráig szavazhatnak a www.wienerlinien.at/U5 címen, a döntés megkönnyítésére pedig előre megnézhetik, hogy miként nézne ki a metrótérkép, ha egyik illetve másik színnel jelölnék az új vonalat. Szintén a voksolás eredményétől függ, hogy milyen színben pompáznak majd az állomások, illetve az azokat jelző információs táblák. Az következő napokban promóciós csapatok járják majd a bécsi metrót, hogy szavazásra buzdítsák az utasokat.

Az U5 megépítését még 2014 júniusában jelentették be, az építési munkák várhatóan 2018-ban kezdődnek. Ha minden a tervek szerint halad, az első utasok 2023-ban vehetik birtokba az új vonalat, amely a Karlsplatzot köti össze az Elterleinplatz-cal.