Turisztikai fejlesztésekről OMÉK-en

Idén első alkalommal a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség is bemutatkozik az OMÉK-on, ahol turisztikai célú fejlesztéseket, kiemelkedő regionális projekteket ismerhetnek meg a vendégek.

2013. szeptember 18-án ismét megnyitja kapuit az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár Budapesten, a Hungexpo vásárközpontban.

Idén első alkalommal a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség önálló, az Új Széchényi Terv segítségével megvalósuló regionális turisztikai fejlesztéseit bemutató standdal jelenik meg a kiállításon.

Az elmúlt hét évben 150 milliárd forintból valósultak meg turisztikai célú beruházások szerte az országban. A legérdekesebb, kiemelkedő fejlesztésekkel közelebbről is megismerkedhetnek az ÚSZT standhoz látogatók. Betekinthetnek például a Tisza-tavi Ökocentrum, a Vásárhelyi-Bréda kastély, a Bogácsi strandfürdő felújításának mozzanataiba, és a nyereményjáték során értékes belépőket is nyerhetnek a kiállítás vendégei a Hungexpo G pavilonjában.

A világ turizmusának átalakulása Magyarország számára is lehetőséget biztosít, hogy a magyar hagyományokra, adottságokra építve az ország újrapozícionálja magát a turizmus piacán. Ehhez az egyik reális kitörési pont a hatalmas lehetőségeket magában rejtő, tartósan fejlődő és folyamatosan bővülő piacot jelentő egészségügyi turizmus. Magyarország ezen a területen nagy hagyományokkal, igen jó adottságokkal és jó pozícióval rendelkezik, ezért a nemzetközi versenyképesség fejlesztésének egyik kulcseleme lehet ez a terület.

Az ÚSZT standnál a hazai turizmusnak ezt a kiemelkedő területét is megismerhetik az érdeklődők, miközben színes, interaktív programokon keresztül kerülnek közelebb a Magyarországon uniós támogatásból megvalósult fejlesztési beruházásokhoz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*