Turán Frigyes: „Jövőre visszatérünk!”

A harmadik szakaszon váltóhiba miatt kiesett a címvédő az idei Szilveszter Rallye-n 

Noha nagyon jól érezte magát a tavalyi győztes az idei, 16. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n, egy váltóhiba miatt biztos nem védheti meg címét Turán Frigyes. A kiesett pilóta elárulta, nagyon jól érezték magukat, sajnálják navigátorával, Zsíros Gáborral együtt, hogy nem folytathatják a versenyt, és megígérte, jövőre visszatérnek, és mindent megtesznek azért, hogy ismét megnyerjék ezt a hagyományos óévbúcsúztató viadalt.

Hétfőn már kora reggel folytatódott a Hungaroringen a Szilveszter Rallye, amely a 16. verseny a viadal történetében. Az már a harmadik gyorsaságin kiderült, idén nem lesz címvédés, ugyanis a tavalyi győztes Turán Frigyes, Zsíros Gábor duó váltóhiba miatt kiesett. Szintén nincs már versenyben a vasárnapi nap után abszolútban harmadik helyen álló Botka Dávid, Mihalik Péter páros sem.

„Fantasztikusan éreztük magunkat, hiszen a hagyományokhoz híven rengeteg néző előtt versenyezhettünk. Gabi autóján pár dolgot ki szerettünk volna próbálni, és jól is ment a Subaru, kezdtünk ráérezni a viadal ízére, amikor a harmadik szakasz elején tönkrement a váltónk, így kénytelenek voltunk feladni a versenyt. Őszintén sajnálom, hogy nem folytathatjuk, de azt már most tudom, jövőre visszatérünk, mert szeretnénk visszahódítani a bajnoki címet. Ez az évünk nem úgy sikerült, ahogy azt elterveztük, és az sem titok, szilveszterkor arra fogunk koccintani, hogy soha többé ne legyen olyan szezonunk, mint amilyen az idei volt” – jelentette ki Turán Frigyes.

A 3. gyorsasági szakaszt követően egyébként ifjabb Cseh Vilmos és Németh Gergely állt az élen abszolútban, őket a Vincze Ferenc, Kuti Péter és a Vincze Márton, Szedő Csaba párosok követték, míg az abszolút magyar bajnok Kazár Miklós – váltott navigátorokkal – hetedikként várta a folytatást.

 

A 16. Szilveszter Rallye további időterve

4. gyorsasági szakasz 8 km 10:59 (első autó) – Hungaroring külső

5. gyorsasági szakasz 7,5 km 11:12 (első autó) – Hungaroring belső

SZERVIZ

6. gyorsasági szakasz 8 km 13:45 (első autó) – Hungaroring külső

7. gyorsasági szakasz Superfinal 7,5 km 13.58 (első autó) – Hungaroring belső