Turák László: Új autó, új kihívás

Február 14-én, Valentin napon újra versenyautóba ülsz a Nivó Motorsport színeiben a Kiskunlacházi FRT kupán.

Majd egy hónapja nem ültél versenyautóban, miként is készülsz erre a megmérettetésre? – Nagyon várom ezt a versenyt, most csütörtökön megyek a Nivo Motorsport „főhadiszállására” ahol először ülhetek be egy nekem teljesen új autóba. Ezenkívül edzéssel és szimulátorozással töltöm a szabadidőmet.

Az Opel Astra, hű társadként szolgált eddig téged, most viszont egy Ford Puma versenyautóval állsz rajthoz. Van-e valami új stratégiád a februári versenyre? -Nagyon hálás vagyok Fekete Lászlónak, a Mogul csapatnak és Nivo Motorsportnak, ezen a versenyen lehetőséget kapok, hogy számomra egy új technikával indulhassak. Az új autóról annyit szeretnék elárulni, hogy körülbelül kétszer olyan erős lesz, mint az Astra. Elég komoly futómű is van alatta. Ezek után már csak rajtam múlik, hogy mit tudok kihozni belőle.

Amikor épp Kovács Sanyi sporttársad, vagy Ifj Fekete Laci csapat a pályán miként töltöd az idődet a szervizparkban? -Figyelem, hogy alattunk hogy viselkedik az autó, illetve hogy terelgetik a pályán, illetve ilyenkor van idő megbeszélni a csapattal az észrevételeket, sok tanácsot is kapok tőlük, és persze mivel ez egy egész napos rendezvény így energia utánpótlásra is kell szánni időt.

Télies, de nem havas pályára lehet majd számítani. A hideg gumit miként is tudod meg melegíteni? -A pályarajzot nézve, közvetlenül a rajt előtt nem nagyon lesz lehetőség melegíteni a gumikat, beleértve azt is, hogy egy néhány percet várni is kell, mikor beállunk a sorba, ez idő alatt pedig könnyen visszahűlhetnek az abroncsok. Így a rajt után úgymond „élesbe” kell majd jobban odafigyelni és fokozatosan melegíteni, a pálya középső szakasza igen tempós szlalom, addigra szerintem sikerülhet majd, feltéve hogy a pálya száraz lesz.

Mennyivel nehezebb most, mint melegebb időben versenyezni? – Mindig mások a körülmények, én inkább kihívásként tekintek az időjárásra nem, mint nehézségre.

Köszönöm az interjút!

– Hajósi Miklós – www.hajoka.hu