Tündérország: porszemek a gépezetben

Ha azt olvassuk az újságokban, hogy Koncz Zsuzsa Tündérország című albuma alig két hónap alatt platinalemez lett, ha azt is tudjuk, hogy a Kossuth-díjas énekesnő nemzeti ünnepünk előestéjén, március 14-én immár a 10. sportcsarnoki nagykoncertjére készül régi harcostársaival, Bródy Jánossal és Tolcsvay Lászlóval, azt hihetjük, hogy Tündérországban élünk.

Mielőtt kórosan eluralkodott volna rajtunk a hurráoptimizmus, gyorsan kaptunk kijózanító információkat is a koncert szervezőitől. Szörényi Levente „előre nem látható okból visszalépett a közreműködéstől”. Hogy ez mennyire befolyásolja majd a jegyeladást, az hamarosan kiderül, a jubileumi koncert rendezői mindenesetre igyekeznek a közönséget mihamarabb tájékoztatni erről is.

Az MTVA Koncz Zsuzsa személyiségi jogait sértő reklámkampánya miatt tárgyalást kezdeményezett a jubiláló művésznő ügyvédjével. Ajánlata nem is hangzik rosszul: kártérítés fizetése helyett a közszolgálati televízió felvenné és sugározná a Budapest Papp László Sportarénában tervezett koncertet. Ez lenne az első és egyetlen, de remélhetőleg nem utolsó jogorvoslat hazánkban, amelynek köszönhetően a kisemberek járnának jól. Azok, akiknek nincs lehetőségük a belépőjegy megvásárlására, mégis élvezhetnék a koncertet otthon, a televízió képernyője előtt.

Horváth Gábor Miklós

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*