Tudsz finom tortát sütni cukor nélkül? Jelentkezz és nyerj!

a_tavalyi_haziverseny_nyertes_tortaiA “Magyarország Cukormentes Tortája” háziversenyre augusztus 15-ig várja a recepteket az Egy Csepp Figyelem Alapítvány

A “Magyarország Cukormentes Tortája” verseny részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is háziversenyt hirdetett, melyre nevezhet bárki, legyen háziasszony, gasztroblogger, de lehet cukrász is, ha nem ipartestületi tag.

A  kihívás ugyanaz, mint az ipartestületi cukrász mestereknek szóló versenyen: fehér liszt és hozzáadott cukor nélkül, kalória- és szénhidrátszegény torta elkészítése, mely egy cukorbeteg étrendbe is nyugodtan beilleszthető.

A verseny nevezési határideje: 2014.08.15.

A beküldött receptek és fotók alapján a zsűri kiválaszt 10 tortát, melyeket a szeptemberi döntőben érzékszervi vizsgálatnak is alávet, majd kihirdeti a “Magyarország Cukormentes Tortája” háziverseny győztesét. A „Magyarország Cukormentes Tortája” háziverseny zsűritagjai: Mautner Zsófia gasztroblogger, a Chili & Vanília szerzője (zsűrielnök), Kovács Ildikó, dietetikus, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének tagja és Mihályi László mestercukrász, a váci Desszert Szalon vezetője.

Az ajánlott alapanyagok listája és a verseny részletes leírása az alapítvány honlapján érhető el: http://www.egycseppfigyelem.hu/programjaink/magyarorszag_cukormentes_tortaja/haziverseny

A háziverseny fődíja egy Kenwood Major Premier minőségi robotgép, a Kenwood felajánlása.

A legkreatívabb recept tulajdonosa a főtámogató 77 Elektronika Kft. különdíját kapja, míg a harmadik helyezett torta készítőjét az Internetpatika.hu jóvoltából ajándékcsomaggal díjazza a zsűri.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország egyik legjelentősebb, a cukorbetegség terjedése ellen küzdő, nonprofit szervezete. 2005 óta több tízezer emberhez ért el vércukorszint-, vérnyomás- és koleszterinszint-méréseivel. Az alapítvány számos programja közül a legfontosabbak: „Belevalók” ingyenes továbbképző program pedagógusoknak, Cseppont Patikahét, az Egyszer Élünk Körút, a “Magyarország Cukormentes Tortája” verseny, és novemberi ingyenes családi egészségnapja, az Egy Csepp Világnap.