Tudás útja futóverseny

Az idén 14. alkalommal megrendezendő Tudás útja futóverseny sajtótájékoztatóján dr. Mészáros György, a Semmelweis Egyetem főigazgatója elmondta, céljuk az egyetemisták mozgásszegény életmódján való javítás, a mozgás, sport megszerettetése a fiatalokkal. Az eseményt november 9-én, 11 órakor rendezik meg, a Nagyvárad tér elől indul a futás.

Fotó:Sződy Szabolcs

(A képen balról jobbra: Rozina Tamás – HKSE alelnöke, Bárdosi Sándor – olimpiai ezüstérmes birkózó, dr. Kiss Ádám – MEFS elnöke, dr. Mészáros György – Semmelweis Egyetem főigazgatója, Torma Anett – Tudás útja főszervező, Gyenesei Leila – világbajnok öttusázó.)

Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke (dr. Mészáros György mellett balra) kiemelte, hogy az EUSA égisze alatt rendezik meg a futóversenyt, ami komoly erkölcsi támogatást jelent.

A sajtótájékoztatón jelen volt Gyenesei Leila olimpikon, világbajnok öttusázónő és Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó.

Mindketten remek kezdeményezésnek tartják, hogy a hallgatókkal megismertessék a sport örömét, és különösen fontosnak tartják, hogy azt beépítsék életükbe, a tanulás kiegészítője legyen.

A sajtótájékoztatón jelen voltak továbbá a verseny társszervezői: Budapesti Atlétikai Szövetség, MEFS, HÖOK, HKSE, illetve több szponzor is megtisztelt jelenlétével.

Bővebb információ a versenyről: www.tudasutja.hu