Trolibusz-járatot kap a Vizafogó lakótelep

2013. június 3-ától, hétfőtől munkanapokon a XIII. kerületi Révész utcában és környékén lakók színvonalasabb tömegközlekedésének biztosítása érdekében meghosszabbított útvonalon közlekedik a 79-es trolibusz. A korszerű, alacsonypadlós trolibuszok az új útszakaszon  – felsővezeték hiányában – akkumulátoraik segítségével  közlekednek majd.

A BKK által kidolgozott fejlesztési javaslatról szóló társadalmi egyeztetés nyomán a 79-es trolibusz 2013. június 3-ától meghosszabbított útvonalon közlekedik, a jelenlegi Keleti pályaudvar M (Garay utca) végállomásától a Kárpát utcáig. A trolibusz a Dózsa György útról a Dráva utcán és a Visegrádi utcán át éri el a Révész utcát, majd a Kárpát utcán tér vissza a Dráva utcára. Révész utca néven új megállóhelyet alakítottunk ki a Központi Okmányiroda jobb elérhetősége érdekében a Visegrádi utca és a Révész utca csomópontjában, az új, Kárpát utcai végállomást pedig a Révész utcában a Kárpát utca közelében helyeztük el.  A meghosszabbított útvonalnak köszönhetően immár a Révész utca környékén élők számára is elérhetővé vált akár az M3-as metró Dózsa György úti, vagy épp az M1-es metró Hősök terei állomása éppúgy, mint az M2-es metró Keleti pályaudvar állomása.

A 79-es trolibusz hétköznapokon továbbra is a megszokott (10 perces) követési rend szerint jár, azonban a továbbiakban hétvégi napokon nem közlekedik. Hétvégén a párhuzamosan közlekedő 20E, 30-as, 30A és 230-as autóbuszokkal, valamint a 75-ös trolibusszal lehet utazni.

A megváltozó menetrendet hamarosan a www.bkk.hu oldalon és a megállóhelyi hirdetményeken olvashatják utasaink.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*