Trippon: egy III. kerületi önkormányzati helyen múlhat a megállapodás

kunhalmiEgy III. kerületi önkormányzati hely elosztásán múlhat a baloldali pártok fővárosi választási megállapodása a szocialisták budapesti ügyvezető alelnöke szerint.

    Trippon Norbert szerdán a párt székháza előtt beszélt erről újságíróknak, az MSZP budapesti elnökségi ülése idején.
Az újpesti polgármesterjelölt úgy fogalmazott: mindenkinek végre kell hajtani a megállapodást, a kerületi vezetők “vegyék tudomásul, hogy ez összbudapesti érdek”, mert a választók érdeke, hogy legyőzhessék a Fideszt Budapesten. Hangsúlyozta: tudomása szerint egy III. kerületi önkormányzati helyen megy a vita, ami “pitiáner” az egészhez képest.
Trippon Norbert azt mondta: úgy tudja, hogy Zuglóban és a IX. kerületben már sikerült megállapodni, a XIII. kerületben viszont nem, hiába kérték a kerületi szervezetet, hogy legyen nagyvonalúbb. Szavai szerint ez nem így történt, ezért úgy tűnik, hogy a XIII. kerületben az Együtt-PM-sek és a DK-sok külön indulnak az egyéni körzetekben.
A politikus az összbudapesti megállapodásról beszélve úgy összegzett: ezt a helyzetet meg kell oldani, aki ebbe “nem hajlandó beleállni”, az a saját érdekeit nézi, nem a baloldal egészéét.
Kunhalmi Ágnes budapesti elnökről azt mondta: mindent megtesz a megállapodás érdekében, az ő felelőssége az ügyben perifériális.
Bajnak nevezte, hogy ha létrejön is a megállapodás az kicsit későn történik, sokkal hamarabb meg kellett volna kötni. “Itt az ideje, hogy véget vessünk ennek a bolharcirkusznak” – közölte zárásként.

Forrás:MTI