Tréfa?

Váratlan fordulat, tréfának vette a miniszterelnök a pedagógusok ultimátumát. Orbán Viktort a parlament folyosóján a Népszabadság kérdezte arról, hogy bocsánatot kér-e a közoktatás állapotáért, ahogyan azt Pukli István kérte tőle.

A miniszterelnök azt mondta, hogy olyan viccesen hangzott ez az egész, így nem is kér bocsánatot. Arra, hogy de akkor sztrájk lesz, és az komoly dolog, a kormányfő mindössze annyit válaszolt, hogy ő megy dolgozni, azaz nem csatlakozik az iskolák elé tervezett sztrájkhoz, illetve, polgári engedetlenségi mozgalomhoz.  

Fideszes képviselők egyelőre nem vagy csak háttérben reagáltak a tanárok tegnapintésére, miszerint egyórás sztrájkot tartanak, ha nyolc napon belül Orbán Viktor és Áder János nem kér bocsánatot.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a 168 órának adott interjújában azonban sarkos választ adott, és keményen nekiment a Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának. Azt mondta: Pukli István úgy viselkedik, mint egy jól képzett ügynök. Az alelnök úgy látja, a tanárok ultimátumának nincs köze az iskolához, a közneveléshez vagy a pedagógiához.Nyílt politikai zsarolás, igazi bolsevik diktátum.Ennek hallatán még Lukács György vagy Szamuely Tibor is megnyalná mind a tíz ujját – nyilatkozta.

Mendrey László, a PDSZ elnöke a TV2 reggeli műsorában cinikusnak nevezte a miniszterelnök nyilatkozatát.