Továbbra is építkezünk

A bakonyai Rallye3-as versenyhétvége tapasztalatairól faggattam Gutai Marcellt, aki a Juhász Racing színeiben előfutóként nyomhatta a gázpedált.

Ezen a hétvégén a Tikkurila TPF Rallye a Hídépítő Kupáért versenyen futottatok elő Bakonyán. Hogy tetszett ez a pálya, a helyszín?

– Nagyon vártam már, hogy a déli régió ikonikus pályáin mehessek, hiszen a Mecsek rallye az egyik kedvenc versenyem, szinte minden évben elmegyünk megnézni a rallye1-es mezőnyt. A pálya minden elvárásomat felülmúlta, egyszerűen nem is tudom, hogy hol kezdjem. Megvolt benne minden, a gyors dobálós részektől a technikás kanyarokig, ráadásként pedig, a gyönyörű táj.

Nem az első Rallye3-as verseny volt számodra a bakonyai. Hogyan látod, kezded megszokni a közeget, az autót?

– A második Rallye3-as versenyem sokkal nehezebb volt, mint az első. Szombaton érkeztünk meg Miskolcról és azonnal mentünk pályát járni, talán ez eredményezte, hogy nem lett olyan pontos az itinerünk. Szerencsére az autót nem volt nehéz megszoknom, hiszen hasonló felépítésű, de erősebb autót már vezettem FRT-n, így csak a lendület megtartása okozott feladatot a verseny első felében. Sokkal nagyobb kihívás a közeget, a körülményeket megszokni, a sok állást, a menetlevelet és az alapvetően magyar rallyehoz köthető dolgokat.

A mezőny második fele az utolsó gyorson szakadó esőben ment, nektek szerencsétek volt az időjárással, leszámítva a rettenetes hőséget. Szeretted volna ezt a pályát esőben is megjárni?

– Minket az ötös gyorson szerencsére elkerült az eső, így tudtam egy igazán jót autózni a bakonyai szakaszon. Egy kicsit sajnálom, hogy nem tudtam esőben menni, mert a semislick gumink jól működhetett volna a nedves aszfalton. Az etapon lefelé pár kanyarban rápróbáltunk és meglepődve néztünk egymásra Szántó Szabival, igen jól tapadtak az abroncsok.

Végezetül értékeld kérlek, te hogyan látod a hétvégét!

– A nehezített körülmények ellenére úgy gondolom, hogy jól építettük fel a hétvégét, folyamatosan tudtunk gyorsulni, bátorodni. Tudtam tanulni a hibáimból is, ami legalább annyira fontos, mint az, hogy elfogadható időket tudtunk menni a nap második felében. Úgy gondolom, hogy most már van mire építkezni.

Legközelebb hol, mikor és milyen autóval láthatunk?

– Legközelebb a Bózsva-Telkibánya Rallye3-as versenyen fogunk menni, szintén előfutóként. A J1-ben továbbra is Szántó Szabival és ugyanúgy a Juhász Racing színeiben. Nagyon várom már azt a versenyt, hiszen ez a szakasz része a Nyíregyházán megrendezésre kerülő ERC futamnak.

Köszönöm a Juhász Racingnek és a szponzoroknak a lehetőséget és a családomnak, valamint a barátaimnak azt, hogy támogatnak engem ebben a sportban!

Köszönjük Partnereink segítségét!

– Kovács Csilla –