Tovább folytatódik a tüntetéssorozat

A tüntetések szinte egymásba érnek. Újabb és újabb csoportok szerveződnek és adnak hangot elégedettségüknek. Most országos útblokáddal fenyegetnek az interneten a fizetős szakaszok kiterjesztése miatt és még a taxisblokádnál is nagyobb megmozdulásra készülnek . A Facebook-on szerveződő csoportnak már több ezer támogatója van. A félpályás útzár az összes fontos főútvonalat érintené, és akár több napig tarthat.   Az Együtt-PM szeretne tisztán látni az útdíj-pénzek elköltésében valamint a magán-nyugdíjpénzek elszámolását és a rendszerváltás utáni szerződések nyilvánosságát is követelik.

A Demokratikus Koalíció az útdíjrendelet visszavonása mellett, a bevezetésével okozott káosz felszámolására szólítja fel a kormányt. Varju László a párt elnökségi tagja szerint az elmúlt napok lelkileg és pénzügyileg is megviselték azokat, akik azért álltak sorban, mert fizetni kell azért, amiért eddig nem kellett. Tudomása szerint több helyről arról érkezett panasz, hogy még tábla sem jelzi a fizetési kötelezettséget, ezért az ezeket a szakaszokat használó autósokat utólag majd “sunyi módon” megbüntetik.

Harangozó Tamás, a szocialisták frakcióvezető-helyettese tegnapi sajtótájékoztatóján pedig azt szorgalmazta, hogy január 31-ig senkit ne büntessenek, hiszen sok helyütt a rendszer nem állt készen a matricák megvásárolására január 1-től, míg december utolsó napján még nem lehetett matricát vásárolni. Ahhoz, hogy január 31-ig senkinek se büntetést, se igazgatási díjat ne kelljen fizetnie a  kormány hibájából, ehhez mindösszesen egy egy mondatos renedelt módosításra lenne szükség.