Tovább fejleszt a járműipari QP Zrt

A második félévre befejeződik a győri székhelyű Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt.-nél (QP Zrt.) 2013-ban elkezdődött technológiai fejlesztés; a hosszú távú cél, hogy a vállalat az Audi közvetlen beszállítójává váljon – közölte a vállalat vezérigazgatója az MTI-vel.

    Bogisich Ferenc elmondta, hogy a járműipar számára hengerfejeket és motorblokkokat gyártó vállalatnál a másfél évvel ezelőtt indult, Európai Unió által is támogatott fejlesztések részeként tíz forgácsoló gépet vásárolnak, amelyek segítségével magasabb színvonalon tudnak megrendelőiknek megfelelni.
Az eszközpark fejlődésével a dolgozói létszámot mintegy ötven munkavállalóval tudják bővíteni, így a gyár két győri telephelyén mintegy 270 munkavállalót foglalkoztatnak a jövőben.
A beruházás mintegy 1,2 milliárd forintos összköltsége két pályázatból áll: az egyik 720 millió forint, amelyből 218 millió forint a támogatás. A másik 375 millió forint, amelyből 150 millió a támogatás.
A QP Zrt. 2014-ben eredményes évet zárt: 2013-ban 5,5 millió euró volt a vállalat üzleti forgalma, 2014-re 6,8 millió euró, ami 25 százalékkal magasabb.
A vezérigazgató tájékoztatása szerint a növekedés egyértelműen a technológiai fejlesztéseknek köszönhető, az az árbevétel kis hányadú alapanyag felhasználása mellett képződött.
Bogisich Ferenc a 2015-ös év üzleti terveiről szólva hozzátette, hogy másfél éve dolgoznak már azon az Audival, hogy a QP Zrt. első körös beszállítóvá váljon az autóipari cégnek, vagyis olyan komponenseket gyártsanak, amelyek közvetlenül beépülnek a motorba, vagy az autóba. Ehhez további fejlesztésekre van szükség, mert bővíteni kell a gyárat.
A QP Zrt. 1993 óta gyárt készülékeket és alkatrészeket mások mellett az Audi, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., a Nemak Kft., és a Mercedes számára.
Forrás:MTI