Toscát rendez Miskolcon Kesselyák Gergely

Három éven belül másodszor láthatják Giacomo Puccini Toscáját a miskolciak. 2012-ben az operafesztivál keretében szabadtéren, az avasi kilátónál vitték színre az operát, ezúttal pedig a Miskolci Nemzeti Színház nagyszínpadán mutatják be szeptember 25-én.

    Kesselyák Gergely, a mostani előadás rendezője csütörtökön a három évvel ezelőtti helyszínen, a kilátónál tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: ez az előadás teljesen más lesz, mint a 2012-es, amelyet Vidnyánszky Attila rendezett, és amely egy nagyon jól sikerült produkció volt.
    “Egy olyan előadást szeretnék létrehozni, amelyben az összes Puccini-instrukció megvalósul” – hangsúlyozta Kesselyák Gergely, emlékeztetve arra, hogy Puccini nagyon részletesen és majdnem minden harmadik ütemben írt valamit arról, hogy mit képzel a színpadra.
    Mint Kesselyák Gergely leszögezte, ez egy olyan rendezés lesz, amely úgy szeretne a “gyakorlott” Tosca-nézőknek is újdonságot nyújtani, “hogy betartja Puccini álmait”.
    Az opera szövegkönyve Victorien Sardou darabjából készült, melynek történelmi háttere Róma függetlenségért vívott harca és annak következményei az 1790-es évek végén.
    A gyorsan pergő, eseménydús történet Puccini egyik legismertebb operája. A miskolci előadáson Tosca szerepében Herczenik Anna, illetve Vizin Viktória lép fel, Mario Cavaradossit pedig László Boldizsár, Hector Lopez Mendoza, valamint Xavier Rivadeneira énekli.

Forrás:MTI