Történeti plakátkiállítás, kincskereső játék és nosztalgiavillamos március 15. alkalmából

Ingyenes plakátkiállítással, telefonon játszható kincskereső játékkal és nosztalgia villamossal készül a Főváros az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének évfordulójára március 13-15. között.

Szombattól a híd mindkét lábánál, a Clark Ádám téren és a Széchenyi téren is végigjárható „Az örökké élő Lánchíd” című tárlat, amely 18 óriásplakáton keresztül mutatja be az építményhez kötődő legfontosabb eseményeket. Milyen lánchídi csatákat tartunk számon és milyen ikonikussá vált tüntetések vonultak keresztül rajta? És sikerült-e felrobbantania Allnoch ezredesnek a hidat? Budapest egyik legemblematikusabb helyének titkai korabeli képeken és fotókon elevenednek meg az alapkő letételétől a CEU tüntetésig, a híd felületén pedig egy kisebb tárlat teremt korokon átívelő atmoszférát, „Lánchíd – A történelem szemtanúja” címmel.

A kiállítás mellett különleges kincskereső sétára indulhatnak az érdeklődők, ahol izgalmas rejtvények során keresztül, az apró részleteket összeillesztve, a fejtörőket és talányokat megfejtve tárul föl előttük a modern város születése, a végén egy titkos meglepetéssel együtt. Ismét megnyitják a pesti rakpartot is a Margit híd és a Közraktár utca között, ezentúl minden hétvégén újra birtokba vehetik azt a gyalogosok, sétálók, kerékpárosok. A Lánchidat szintén lezárják a háromnapos hétvégére az autós forgalom elől, ami egyúttal a búcsúra is lehetőséget ad: március 17-től a felújítás végéig nem lehet átsétálni a Lánchídon.