Történelmi koncertre készül Kökény Attila a 100 Tagú Cigányzenekarral

Áprilisban az Arénában lépnek fel együtt

Kökény Attila az énektudása mellett a Dancing With the Stars műsorában tánctehetségét is megmutatta, azóta 8 kilót fogyott, és minden nap tesz azért, hogy  formába lendüljön a történelminek ígérkező áprilisi Arénás fellépésére. A koncertre a 100 Tagú Cigányzenekar kérte fel vendégfellépőnek, s mivel régi kötelék fűzi a muzsikusokhoz, nem csoda, hogy a legjobb formáját szeretné hozni.

Az elismert zenész és énekes Kökény Attila januárban még Mexikóban pihent feleségével, ám  már javában készül a 100 Tagú Cigányzenekar Jubileumi nagykoncertjére, ahol zenekarával az est vendégfellépői lesznek. Ez lesz a zenekar 35 éves jubileumi koncertsorozatuk lezáró koncertje, s 2023 április 23-án a Papp László Budapest Sportarénában kerül megrendezésre.

Attilával olyasmi fog történni a színpadon, mint eddig még soha: a zenekarán felül 100 kiváló zenész fogja kísérni a saját dalait. A monumentális hangzás mellé pedig igyekszik testileg és lelkileg is kirobbanó formába hozni magát.

“Sokat edzem és nagyon odafigyelek az étkezésemre is. Már nyolc kilót sikerült leadnom. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire sikerül majd átalakulnom áprilisig” – kezdte Kökény Attila, aki elárulta: régi kötelék fűzi a 100 Tagú Cigányzenekarhoz, olyan érzés számára, mintha a családjával zenélhetne együtt.

Az énekes és a zenekar közös múltja évtizedekre nyúlik vissza, egészen a művész gyerekkoráig. Édesapja régi barátságot ápol a muzsikusokkal, emellett apósa, az ismert Rigó Jancsi vezető cimbalmos szerepét töltötte be a 100 Tagú Cigányzenekarban annak idején.

Kihívás a zenekarnak is

„Nagyon izgatottak vagyunk. Attila egy kiváló zenész, és régi jó barátunk. A közös munka egy újabb kihívás a zenekar életében, de úgy gondolom minden felmerülő akadályt képesek leszünk együtt megugrani, és egy feledhetetlen előadást fogunk közösen nyújtani”- tette hozzá Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke.

Áprilisi arénás koncertjükön komolyzenei – többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss – művek mellett természetesen felcsendülnek majd ismert népzenei művek, magyar nóták és tradicionális magyar cigánymuzsika is, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar.

„Igyekszünk olyan zenékkel készülni, amelyek átölelik 40 év munkásságát. Igazi klasszikusokat és hungarikumnak számító műveket szeretnénk átadni a közönségnek” – mondta Beke Farkas Nándor

Az esemény igazi zenei csemege lesz a rajongók számára, látványvilágában és monumentális hangzásában egyaránt.

Jegyek online megvásárolhatóak, itt.