Tomracing Motorsport – Lóerők Éjszakája – előzetes

Remek formában várja az év leghangulatosabb versenyét, a tököli Lóerők Éjszakáját Radák „Radír” János és Tápai Attila

Tomracing Motorsport: füstfelhők, forróság, dobogós remények

A szezon egyik leglátványosabb versenye – Lóerők Éjszakája – következik szombaton a tököli reptéren, ahol a Tomracing Motorsport két versenyzővel két kategóriában képviselteti magát. Radák „Radír” János a Prók között igyekszik újra a dobogóra, míg Tápai Attila a SemiPro mezőnyben törekszik arra, hogy átmentse a legutóbbi szlovákiai versenyen nyújtott teljesítményét, és dobogó közeli helyen végezzen.

Radír Skyline-ja a szezonkezdet óta hibátlanul üzemel, ami a Tomracing Motorsport versenyzőjének óriási segítség, hiszen így csak magára kell figyelnie: sok év után az első alkalom lesz, hogy a 2008-as magyar bajnok a futam előtti estét pihenéssel és nem pedig idegeskedéssel tölti.

„A Lóerők Éjszakája a szezon egyik leghangulatosabb versenye, ahol egy kicsit megelevenedik a régi illegális autózások hangulata. Az éjszakai driftelés óriási kihívás a számunkra, ugyanis a mezőny autói olyan erősek, hogy a tsuiso csaták közben követőként szinte semmit sem látni a hatalmas gumifüst miatt. Így nem csak adrenalinban dúsabbak az egymás elleni menetek, hanem veszélyesebbek is. Extra lámpával nem készülünk, mert a füstben semmit sem ér, de extra hűtéssel viszont igen, ugyanis kánikula ígérkezik a hétvégére, és ötszáz lóerő magasságában hatványozottabban kell ügyelni a motor hűtésére. Bízom benne, hogy ez a verseny is beáll az ideiek sorába, és elkerülnek a technikai problémák, mert akkor csak arra kell összpontosítanom, hogy kihozzam magamból a maximumot”– jelentette ki Radák „Radír” János.

A csapathoz idén érkező Tápai Attila a Slovakiaringen – első pro kategóriás versenyén a 40 fős mezőnyben a 14. helyen végzett – megmutatta, hogy van benne potenciál. Amennyiben Attilának szombaton sikerül jó napot kifognia, akkor bizony ellenfeleinek komolyan kell számolniuk vele.

„A slovakiaringi verseny óta kétszer is tudtam edzeni, aminek köszönhetően méginkább összeszoktam az autóval. Ezalatt a két nap alatt ráadásul annyi tsuiso csatát mentem, mint idáig összesen. Egyre jobban kezdek eggyé válni az autóval, de tudom, a legjobbamat kell nyújtanom ahhoz, hogy elérjem a kitűzött célomat, azaz dobogó közeli helyen végezzek. Bízom abban, hogy sikerül a hétvégére átmentenem a szlovákiai formámat, mert akkor nem lehet probléma”– fogalmazott Tápai Attila.

A Tomracing Motorsport csapatánál úgy gondolják, hogy végre eljött az idő, amikor versenyzőik szereplésére, és nem pedig a szerelőik munkájára összpontosul a figyelem.

„Az év egyik legjobban várt versenye következik. Bízunk a jó szereplésben, hiszen a fiúk a Slovakiaringen megmutatták, mit is tudnak valójában, ha külső tényező nem befolyásolja a versenyüket. Az autók végre kezdenek teljesen összeállni, és reméljük, ezen a hétvégén sem lesz más dolguk a gumizáson és a tankoláson kívül a szerelőinknek. A legjobb tizenhatba kerülés mindkét pilótánktól elvárás, de szeretnénk, ha Radír végre szállítaná a már annyira várt dobogós helyet”– mondta Biel Richárd csapatkoordinátor.