Tomracing: bevennénk a Hungaroringet!

2015-tomracing-tapai_attila-biel_richardRadák „Radír” János és Tápai Attila mindenképpen bizonyítani szeretne a hétvégi MNASZ Magyar Profi Drift Bajnokság futamán

Kerényi Ádám legutóbbi sikerei igencsak feldobták a Tomracing Motorsport drift versenyzőit, akik a hétvégén gurulnak pályára a Hungaroringen, hogy minél jobban szerepeljenek az MNASZ Magyar Profi Drift Bajnokság futamán. A gárda mindkét pilótája, a korábbi magyar bajnok Radák „Radír” János, illetve a csapathoz idén érkező Tápai Attila is ott lesz a rajtnál: mindketten bíznak abban, hogy sikerül felülmúlniuk a májusi, Slovakiaringen rendezett versenyen elért helyezésüket, ahol Radír negyedik lett, míg Attila a 14. pozícióban debütált a profik között.

A hétvégén folytatódik az idei bajnoki szezon a drift szakágban, és a Hungaroringen – az Extreme Technical Weekend keretein belül – ezúttal az MNASZ Magyar Profi Drift Bajnokság újabb futamát rendezik meg. Abszolút nem lesz egyszerű dolga a Tomracing Motorsport két pilótájának – a gárdánál a harmadik idényét kezdő, korábbi magyar bajnok Radák „Radír” Jánosnak és a csapathoz idén érkező Tápai Attilának – mert csapattársuk, a háromszoros Európa-bajnok, a legutóbbi két King of Europe futamot megnyerő Kerényi Ádám igencsak magasra rakta a lécet. Persze, Radírékat sem kell félteni, a korábbi magyar bajnok például egy továbbfejlesztett autóval áll majd rajthoz, és abban reménykedik, hogy a Slovakiaringgel ellentétben a Hungaroringen már mindenképpen felállhat a dobogóra.

„El kellett döntenünk, hogy teljesen átépítjük a jelenlegi autómat, vagy esetleg egy másik autóba költözünk át a motorral és a hajtáslánccal együtt. Nos, végül a csapatom segítségével az utóbbi mellett döntöttünk, és megvettük az ismert kolozsvári versenyző, Podar Alexandru, R33-as, minden tekintetben profi színvonalú, de motor és váltó nélküli autóját. Ebbe költöztetjük át az én motoromat és hajtásláncomat, amivel sikerülhet egy olyan autót készíteni, amellyel győzelmi esélyekkel indulhatok el a versenyeken. Ám most még a régi autóval indulok a Hungaroringen, viszont átkerült bele néhány nemesebb alkatrész az újból. Így most már az sem kizárt, hogy sikerül maradandót alkotnom a hétvégén, és akár a dobogó valamelyik fokára felállhatok végre. Persze, mindez nem lesz egyszerű, hiszen két hónapja egy métert sem vezettem, ám újdonsült férjként szeretném emlékezetessé tenni a hungaroringi versenyt.  

Ráadásul nagyon szeretem az épített pályákat, sokkal több tudást vár el egy pilótától, mint egy bójázott beton placc. Nagyon várom ezt a kihívást, örömmel és nagy elánnal ülök újra a volán mögé” – fogadkozott Radák „Radír” János.

Csapattársa, Tápai Attila gyakorlásképpen elindult a múlt hétvégén a tököli King of Europe futamon street legal kategóriában, ám technikai gondok miatt nem sikerült túl jól a verseny számára. Egy biztos, a pályaismeret hiányával most nem kell majd küzdenie, és ha az autó is jól teljesít, akkor jelentősen előreléphet a májusi 14. helyéhez képest.

„Sajnos a tesztnek szánt tököli verseny nem jött össze technikai gondok miatt, így az elmúlt napokat a szükséges karbantartással töltöttük, de a verseny kezdetére mindennel elkészülünk. Megpróbálom a maximumot kihozni magamból, és úgy érzem, a felfelé vezető pálya akár még kedvezhet is az erős autómnak. Akkor leszek elégedett, ha a sikeres kvalifikáció után egy-két csatát is sikerül megnyernem ebben a nagyon erős nemzetközi mezőnyben”– jelentette ki Tápai Attila.

A Tomracing Motorsport csapatkoordinátora szerint minden adott lehet ahhoz, hogy versenyzőik jól szerepeljenek a hétvégén.

„Kerényi Ádám zsinórban aratott két futamgyőzelme miatt nagyon jó a hangulat a csapaton belül, és bízunk abban, hogy a sikerszériánk a Hungaroringen is kitart majd. Miután Radírnak fekszenek a megépített lendületesebb pályák, és az autója is jelentős technikai fejlesztéseken ment keresztül, így nem kizárt, hogy végre felállhat a dobogóra. Attila is sokat fejlődött, és ha elkerülik a Tökölön tapasztalt technikai problémák, akkor képes lehet nagyon kellemes meglepetésre is”– fogalmazott Biel Richárd.

Aki vasárnap kilátogat a Hungaroringre, az nem csak a drift világába nyerhet betekintést, hanem megcsodálhatja a Smoke & Charm Országos diesel találkozó főszereplőit, de az érdeklődök gyorsuló autókat és motorokat is láthatnak, valamint a Szlalom OB következő fordulójára is sor kerül.