Tomracing: a legsikeresebb hétvége

A Pannónia-Ringen folytatódott a hétvégén a Magyarország, Nyílt Nemzetközi Gyorsasági Motoros Bajnokság, ahol a Tomracing Motorsport Team idei legjobb szereplését érte el. A csapat élversenyzője, Gyutai Adrián – aki bravúros poznani szereplésének köszönhetően már a 3. helyen áll összetettben az Alpok-Adria Bajnokság Superstock 600-as kategóriájában – mindkét nap megnyerte az időmérőt, és a szombati 2. helye után vasárnap megszerezte a Tomracing idei első motoros győzelmét is. Ezzel Adrián az előzetes számítások alapján átvette összetettben a vezetést a magyar bajnokságban és a cseh, szlovák, román, lengyel és magyar motorosok számára kiírt IMRC-sorozatban is. A csapat másik tagja, Dér Zoltán sem távozott üres kézzel a Pannónia-Ringről, miután a Superstock 1000-es géposztályban szombaton 3., míg vasárnap a 4. helyen végzett. Miklósy Tamás csapatfőnök nagyon elégedett volt a hétvége eredményeivel.

Dér Zoltán: „Bevallom őszintén, nagyon sokat kivett belőlem a sivatagi forróság mindkét napon, ráadásul szombaton a kvalifikációs edzés első körében elszakadt a láncom, így kész csoda, hogy sérülés nélkül túléltem a hétvégét. Hiába rajtoltam mindkét alkalommal jól a versenyeken, a nagy meleg miatt a hetedik és a nyolcadik körben mindkétszer olyan holtpont jött rám, ami miatt visszaestem a mezőnyben. Amíg szombaton azért a kategóriám magyar értékelésében a dobogóra vissza tudtam küzdeni magam, addig vasárnap kis híján kiszáradtam, és végül a negyedik helyen értem célba. A körülményeket figyelembe véve elégedett vagyok a teljesítményemmel. A motor most futóműveshez kerül, és abban bízom, hogy az ideális beállításokkal a következő futamon akár még ennél is jobb eredményt érhetek el. Nagyon büszke vagyok viszont arra, hogy csapattársam, Adrián ilyen jól szerepelt, és megszerezte a Tomracing első motoros győzelmét. Gratulálok neki, és úgy érzem, a példaértékű hozzáállásával hamarosan nagyon komoly eredményeket érhet el.”

 

Miklósy Tamás: „Zoli motorjának a futóműve rakoncátlankodott egész hétvégén, ráadásul rögtön első nap az időmérőn még a lánca is elszakadt, így abszolút nem lehetek elégedetlen az elért 3., és 4. helyezéssel. A futamok alatt jól küzdött, ám a teljesítményére a nagy meleg igencsak rányomta a bélyegét. Most futóműveshez megy a motorja, és a következő bajnoki futamon, a Slovakiaringen már a lehető legjobb beállításokkal küzd majd az újabb dobogós helyekért. Ráadásul ott már a hatszázasok között a bajnoki címért motorozó Adrián mellett Csutak Péter is rajthoz áll majd, így végre megint majdnem teljes csapattal indulhatunk el a szeptemberi versenyen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*