Tömegpánik Beckham érkezésekor

David Beckham a futball egyetemes nagyköveteként március után a héten újabb látogatást tett Kínában, ahol máris adománygyűjtő akcióba kezdett és mikroblogot is indított.

    A professzionális játéktól a közelmúltban visszavonult klasszis játékosnak Pekingen kívül Sanghaj, Nanking és Hangcsou szerepel egyhetes kínai tartózkodása állomásai között. Megérkezésével csaknem egy időben az ázsiai országban rendkívüli népszerűségnek örvendő sportoló a “kínai Twitteren”, vagyis a több mint 500 millió regisztrált felhasználót jegyző Sina mikroblogon saját fiókot nyitott, s ott azóta Peking szépségeiről ír. Mindössze órákkal regisztrációja után már több tízezren követték Beckham oldalát, számuk alig 24 óra alatt 400 ezerre nőtt, igaz, még ezzel is elmarad feleségének, Victoria Beckhamnek “kattintásszámától”, akit csaknem 1,4 millió ember követ a közösségi platformon.     Beckham hétfőn gyerekeknek szánt adománygyűjtésen vett részt, ahol a Paris Saint-German, az AC Milan, a Los Angeles Galaxy, a Real Madrid és a Manchester United játékosaként viselt mezeit és világbajnokságokon hordott szerelését ajánlotta fel, illetve felesége nevében egy Jaguar márkájú autót is.     A kelet-kínai Nankingban Beckham edzésen vett részt, ahol helyi futballistákkal találkozott. Szerepléséről a kínai sajtó folyamatosan és részletesen beszámol, a hivatalos Hszinhua hírügynökség képriportot is közölt róla. 

Nem várt esemény volt, hogy a Sanghaji Tongji Egyetem stadionjában tett látogatásakor mintegy ezer diák gyűlt össze, hogy láthassa a visszavonult játékost. A rajongók áttörték a kapukat és a rendőrkordont, tömegpánik tört ki, egymást taposták az emberek, többen megsérültek. A szervezők nem készültek egy ilyen fordulatra, így kénytelenek voltak törölni az eseményt.

Forrás MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*