Tömeges belső tesztelésen a MOL Bubi

A T-Systems Magyarország Zrt. −   a Budapesti Közlekedési Központtal együttműködésben −   megindítja a MOL Bubi közbringarendszer belső, ötnapos, tömeges tesztelését, amely a rendszer fejlesztésének egyik utolsó állomása. A zártkörű teszt elsődleges célja, hogy a MOL Bubi a várható tényleges terheléséhez hasonló körülmények között is vizsgázni tudjon annak érdekében, hogy felkészítse a rendszert a nyilvános, 1000 fő bevonásával megvalósítandó próbaüzemre.

A T-Systems Magyarország Zrt. munkatársai bevonásával június 11. és 15. között bekapcsolódik a MOL Bubi közbringarendszer zárt és teljes körű tesztelésébe, amelyet a Budapesti Közlekedési Központ már korábban elkezdett. A résztvevők a tesztelés tapasztalatait folyamatosan csatolják vissza a T-Systems Magyarország és a Csepel Kerékpárgyártó és -forgalmazó Zrt. konzorciuma által alapított projektcégnek, a Közbringa Kft.-nek, amelynek szakemberei feldolgozzák a beérkezett visszajelzéseket a végső ügyfélélmény javítása érdekében. A Budapest utcáin több mint 500 tesztelő munkatárs részvételével zajló, összehangolt tesztet 24 órában működő helpdesk támogatja, így a kerékpárok használata során jelentkező visszajelzés regisztrálására időben sor kerülhet.

A T-Systems Magyarország Zrt. a minél biztosabban és stabilabban működő közbringarendszer kialakításában érdekelt, ezért a belső tesztelési munkák során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a MOL Bubi működéséhez kapcsolódó, összes lehetséges helyzetet szimulálja. A zártkörű, tömeges tesztelésre azért is van szükség, mert a kerékpárokon elhelyezett fedélzeti számítógép akkumulátora a kerékpár tekerésével tölthető és csak rendszeres használat mellett tartható a megfelelő töltöttségi szinten.

A belső tesztelést követően kerülhet sor az 1000 önkéntes budapesti érdeklődő bevonásával a nyilvános próbaüzemre, amely a MOL Bubi megvalósításának utolsó fázisa lesz.