Tokiói erotika Bécsben

Tokió éjszakai életét mutatják be Pawel Jaszczuk felkavaró felvételei, melyek swinger klubokban, happening és couple kissa bárokban valamint privát szexpartikon készültek. A müvész Kinky City című kiállítása a Leica Galerie Wienben látható.

 03_JASZCZUK

A varsói születésű, most Grazban élő Pawel Jaszczuk három éven át tanulmányozta Tokió erotikus játékoktól hemzsegő éjszakai életét, ahol a nappal szürke hivatalnokként, szigorú szabályok szerint élő városlakók természetes emberi igényként, morális lealacsonyodás nélkül élhetik ki szexuális fantáziáikat. A jelenségre Natalia Czarkowska a kiállításhoz megjelent katalógusban adja meg a magyarázatot: „Japánban soha nem terjedt el az a nyugaton jellemző felfogás, hogy a test a bűn forrása”.

Jaszczuk felvételein tradíció és pop, fájdalom és vágyódás, szex és tabu, intimitás és anonimitás váltakozik, a képek pornográf közvetlensége, a domina játékok extrém testisége és a fétistárgyak teljes panoptikuma pedig felkavaró élménnyé teszik a fotósorozatot.

A Kinky City című kiállítás Berlin, Hamburg, Tokió, Peking és Varsó után 2015. szeptember 12-ig látható a Leica Galerie Wienben.

 09_JASZCZUK

Pawel Jaszczuk / Kinky City

Leica Galerie Wien

1010 Bécs, Walfischgasse 1.

 

http://www.leicastore-wien.at/galerie-wien.html