TÖBB SZÁZ FOCISTA GYŰJTÖTT RÁSZORULÓ GYEREKEKNEK

A játékokat a gyereknap előtti gálameccsen adták át a Segélyszervezetnek 

Az Ökumenikus Segélyszervezet ’Felhőtlen gyermekkor’ elnevezésű országos adománygyűjtéséhez és programsorozatához idén is kapcsolódott egy különleges sportesemény. A népszerű Forever Cup kispályás labdarugó torna (www.forevercup.hu) fővárosi és vidéki selejtezői után május 28-án, szombaton került sor a nagyszabású végjátékra. A program részeként, a kupán részt vevő csapatokból válogatott játékosok rászoruló gyermekekkel alkotva csapatokat játszottak gálameccset.

A szervezet adományvonalának számát, a 1353-as mezt felöltő sportolókkal szervezett akció célja az volt, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen Gyermekkor kampányához kapcsolódva felhívja a figyelmet a rászoruló gyermekek megsegítésére. A 1353-as adományvonal tárcsázásával ugyanis hívásonként 250 forinttal támogatható a június végig tartó, a nehéz sorsú illetve bántalmazott gyermekekért indított adománygyűjtő kampány.

 

A torna szervezői a nagydöntő napján a kupasorozat alatt összegyűjtött játékokat is átadták, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet átmeneti intézményeiben élő, illetve az Országos Segélyközpont látókörében lévő gyerekekhez kerülhessenek.