Több mint félmilliárdból fejlesztik a vízhálózatot Pécs egyik városrészében

Ötszázötvenmillió forintos önkormányzati forrásból újítják fel az ivóvíz- és szennyvízhálózatot Pécs egyik, hozzávetőleg hatezer lakosú családi házas övezetében – mondta Csizi Péter (Fidesz-KDNP), a terület országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján, a baranyai megyeszékhelyen.

    A már megkezdett munkálatok Pécs “régi Kertváros” néven ismert városrészének tizennégy utcáját érintik. Mintegy tízezer méter csőhálózatot cserélnek ki, az utcák új útburkolatot is kapnak június végéig – tette hozzá.
    A politikus elmondta: a környéken visszatérő gondot jelentenek a kisebb-nagyobb csőtörések. A baranyai megyeszékhely korábbi – francia többségi tulajdonú – vízszolgáltatója nem fektetett akkora hangsúlyt a vízhálózat megújítására, mint Pécs városa – fogalmazott.
    Csizi Péter arra is emlékeztetett, hogy a pécsi önkormányzat négy év alatt 4,5 milliárd forintot költött saját forrásból a víziközmű-vagyon felújítására, és idén további egymilliárd forintos beruházást hajtanak végre.
    A beruházásokról kapcsolatban megjegyezte, “Pécs jó döntést hozott, amikor francia többségi tulajdonból visszaszerezte a vízszolgáltatást”.
    A képviselő azt is fontosnak nevezte, hogy a városban “a rezsicsökkentés idején is van pénz fejlesztésre”.

Forrás:MTI