Több mint 32 ezer csomagot juttatott el rászorulóknak a Máltai Szeretetszolgálat

Több mint harminckétezer csomagot juttatott el rászoruló családoknak és nélkülöző embereknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a december 16. és 21. között Adni öröm! akció jóvoltából, amelyen 257 tonna tartós élelmiszert sikerült összegyűjteni.

    Hat nap alatt 162 helyszínen napi tizenkét órán át zajlott az idei karácsonyi adománygyűjtés a Spar-csoport áruházaiban – adta hírül a jószolgálati szervezet.
    A boltokba betérő vásárlókat a máltai szervezet önkéntesei arra kérték őket, hogy lehetőségeik szerint vásároljanak tartós élelmiszert a rászorulóknak is. Az előző évekhez hasonlóan 2000 önkéntes vett részt az adománygyűjtésben, amelyet országszerte több tízezer vásárló támogatott ajándékaival.
    Az összegyűlt adományokat a máltaiak raktáraiba szállították, ahol egységcsomagokat állítottak össze. A hajléktalan embereknek közvetlenül fogyasztható termékeket, édességet, konzerveket, kekszet válogattak, a lisztet, rizst, étolajat, száraztésztát és a többi adományt pedig a családoknak szánt csomagokba helyezték el.
    A szeretetszolgálat intézményei és helyi csoportjai már december elején összeírták az általuk ismert rászoruló emberek névsorát, a lista alapján pedig december 21-én megkezdték az ajándékok kiosztását, így még az ünnep előtt mindenkinek sikerült eljuttatniuk az ajándékokat.

Forrás:MTI