TÖBB MINT 300-AN VÁGTAK NEKI AZ ELSŐ BEREGSZÁSZI JÓTÉKONYSÁGI FÉLMARATON FUTAMAINAK

A résztvevők a 1353-as adományvonal számát magukon viselve hívtak adományozásra

Hagyományteremtő szándékkal került sor október 3-án az első Beregszászi Jótékonysági Félmaraton megrendezésére. A korábbi helyi futóversenyre építő sportrendezvényt Lévai Anikó, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete és Lehel László elnök-igazgató nyitották meg; a bemelegítést pedig Kovács Koko István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete vezette. A rendezvényen részt vettek a város, illetve a verseny útvonalában érintett Beregszász, Kigyós és Nagybereg polgármesterei, valamint a helyi magyar politikai, társadalmi és egyházi szervezetek vezetői.

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövetei nemcsak az esemény megnyitását vállalták, de rajthoz is álltak. Kokó a félmaratonistákhoz csatlakozott, Lévai Anikó a gyerekekkel futott együtt. A sporteseményen nem a versengésben volt a hangsúly, hiszen a cél közös volt: felhívni a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai segélyprogramjára, és minél több adományozót toborozni Magyarországról a 1353-as adományvonalon keresztül. Hogy minél több embert buzdítsanak a háború nyomán kialakult gazdasági helyzetben nehézségekkel küzdő családokat segítő segélyprogram támogatására, ezért minden induló a 1353-at viselte rajtszámként.

 

A kitűnő hangulatban zajló rendezvénynek az időjárás is kedvezett. A gyönyörű, nyárias melegben tartott futóverseny távjai a Barátság Stadiontól indultak, ahol a félmaratonra és a 10 kilométeres távra vállalkozók mellett, sok gyermek is indult a 3 kilométeres és 800 méteres távokon.

 

Bár a verseny véget ért, a 1353-as adományvonalat most, a hír hallatán vagy olvasása közben is fel lehet hívni, így vállalva közösséget a jó cél érdekében futókkal, egyúttal hívásonként 250 forinttal segítséget is nyújtva a mindennapokban különös nehézséggel küzdő kárpátaljai, ukrajnai embertársainknak.