Tízezer embernek segít az Ökumenikus Segélyszervezet nemzetközi partnerszervezeti szövetsége

Egyre növekszik az áldozatok és a sebesültek száma Nepálban. Az ország 75 régiójából, főként nyugaton és az ország közepén 30-at érintett a katasztrófa, Katmandu mellett Gorkha, Lamjung Sindhupalchok, Baktapur, Lalitpur járásokban kerültek legtöbben bajba. Az epicentrum 50 mérföldes körzetében az épületek 80 %-a összeomlott, de az utórengésektől való félelem miatt az épen maradt házaikba sem mernek visszamenni a károsultak. Az Ökumenikus Segélyszervezet helyszínen dolgozó partnerszervezetei a rengés körzetében, Lamjung járásban összpontosítják erőiket.

Az Ökumenikus Segélyszervezet helyszínen dolgozó nemzetközi partnerszervezetei (genfi székhelyű nemzetközi szövetség tagjai) részt vesznek a sebesültek ellátásában, a károk felmérésben és a humanitárius segélyezésben. Legfrissebb tájékoztatásuk szerint folyamatosan szükség van gyógyszerre, egészségügyi eszközökre a sebesültek ellátásához, valamint állandó az igény ivóvízre, élelemre, ruházatra és takaróra is. A kórházak túlzsúfoltak. Az otthonukat elvesztők számára létrehozott humanitárius táborokban több ezer ember átmeneti ellátását kell megoldani, ügyelve a szegényes higiénés körülmények miatt könnyen kialakuló járványok (pl. hasmenés) megelőzésére. A fertőzéseknek kevésbé ellenállni képes legyengült és sérült emberek ellátása közben, különösen is nagy gondot kell szentelni a gyermekek és az idősek ellátására.

A földrengés után nemzetközi segítséget kérő ország lakóinak megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtést hirdetett. Felhívásában arra kéri adományozóit, hogy aki teheti, csatlakozzon a nemzetközi szolidaritási akcióhoz!

A 1353-as adományvonalon keresztül hívásonként 250 forintot lehet felajánlani;

Lehetőség van segíteni online, a www.segélyszervezet.hu oldalon

vagy a Segélyszervezet 11705008-20464565 számlaszámán is.