Tízezer adag ételt oszt ki a Bige Holding Csoport Nyíregyházán

Tíz napon keresztül tízezer adag ételt oszt ki a rászorulók közt a Bige Holding Csoport Nyíregyházán.

    A már hagyományos ételosztást hetedik éve tartja meg a társaság, amely az önhibájukon kívül nehéz helyzetben lévők számára nyújt egy kis segítséget – mondta el Bige László, a cégcsoport tulajdonosa, a Nitrogénművek Zrt. elnök-vezérigazgatója az ételosztás kapcsán tartott keddi nyíregyházi sajtótájékoztatón.
     Az ételosztást a START Nonprofit Kft. bonyolítja le két helyszínen, a Nyíregyházi Főiskola Start vendéglátó egységében és a Bujtosi Bujdosó Étteremben. Bige László hozzátette, tízezer adag sokat segít a rászorulókon, ám a jó megoldás az lenne, ha munkahelyeket lehetne teremteni.
    Ha van hol dolgozniuk az embereknek, akkor nem kell olyan helyzetbe hozni őket, hogy rászoruljanak egy tányér meleg ennivalóra – mondta el az elnök-vezérigazgató.
    Balogh Zoltán, a kft. vezérigazgatójának közlése szerint a december 22. és 31. között zajló ételosztásban az akciót finanszírozó holding mellett tizennégy karitatív egyesület is közreműködik. A menüben karácsonyi ételek, így például nyírségi töltött káposzta és disznótoros is szerepel, karácsony két napján pedig hideg ételcsomagokat osztanak ki.
    A Bige Holding Nyíregyháza mellett Szolnokon is támogatja a rászorulók étkeztetését, a város önkormányzata által szervezett ételosztásban háromezer adag ételt biztosít az ünnepi időszakban.

Forrás:MTI