Titkos receptnek járt utána Rákóczi Feri

Nagyapáink is jól tudták, hogy a mérsékletes alkoholfogyasztás jót tesz az ember szervezetének, hosszú életet garantál, és közben távol tartja az orvost. Rákóczi Feri, a Morning Show műsorvezetője december 12-én megpróbálkozott a lehetetlennel: utánajárni a 220 éves Zwack Unikum titkának.

Igazi különlegesség, amelyet már 220 éve készítenek Magyarországon, változatlan recept alapján. De mi is az Unicum titka? Hordóban érlelik és a titkos receptet csak a Zwack család tudja. Vízben úszó palack ide vagy oda, Rákóczi Feri minden bátorságát latba vetve derítette fel december 12-én a Zwack Múzeum legrejtettebb zugait is. Magyarország leghallgatottabb kereskedelmi rádiója ezen a napon teljes egészében az ország kedvenc gyomorkeserűjéről, az Unicumról szólt.

Rákóczi Feri óránként osztott meg érdekes részleteket a Class FM hallgatóival a Zwack Unikum több mint kétszáz éves történetéről, különleges gyógyfüveket és párlatokat kóstolt, megosztotta élményeit a bámulatos és hatalmas pincéről, no meg az eredeti lepárlóról, amelyet a látogatóközpontban bárki megnézhet magának. A gasztro-rajongó műsorvezetőnek persze nem sikerült végül megkaparintania a titkos receptet, azonban Zwack Izabella és Zwack Sándor szívesen végigkísérte a rádióst az épületkomplexumban.

Nagyon izgalmasan telt a Zwack Múzeumbeli látogatás, történelmi relikviák és 1 millió liter keserű nedű közt sétálgathattunk, ahol megelevenedtek a múzeumban látható Zwack relikviák mögött rejlő történetek. Megkóstolhattam az összetevőkből kétféle gyógynövényt, egy édes és egy keserű ízűt, amelyeket összerágva, az Unicumhoz hasonló ízvilágot fedeztem fel.” – mesélte Feri.

A nap során elhangzott érdekességeket a Class FM stúdiójában Abaházi Csaba, majd pedig Vágó Piros kérdezte ki a hallgatóktól, a legügyesebbek pedig értékes Zwack-ajándékcsomagot és egy négy főre szóló VIP belépőt nyertek a Zwack Múzeumba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*