Testvérháború a Hungaroringen

A szervezők a megérkezett télre is felkészültek az idei Szilveszter Rallye-n

Úgy tűnik, számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 16. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. Ráadásul ezúttal testvérháborúra is sor kerül a Hungaroringen: a Ranga-fivérek, valamint Kiss Pál Tamás és bátyja, Kiss László is azonos kategóriában áll rajthoz.

Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-től 29-ig a Hungaroringen fogja búcsúztatni az Óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 16. verseny lesz a viadal történetében. Az idei küzdelem pikantériáját az adja meg, hogy két testvérpár egymással is megküzd a további ellenfelek mellett.

„Korábban már mentünk egymás ellen párszor, legutóbb az idei bajnokság záró futamán. Kettőnk között mindig az adott körülmények döntötték el, melyikünk végzett előrébb. Mi inkább segítjük egymást, mint rivalizálunk, nem is számoljuk, melyikünk nyert többször a másik ellen, de ha végiggondolom, körülbelül döntetlenre állhatunk egymással” – jelentette ki Ranga Péter, aki abban bízik, hogy testvérével, Lászlóval együtt jól szerepelnek majd az óévbúcsúztatón.

Szintén nem a 16. Szilveszter Rallye-n csapnak össze először a Kiss-fivérek. Kiss Pál Tamás és bátyja, Kiss László már gokartosként is megmérkőzött annak idején, azóta Tamás a pályaautózás – az Auto GP-sorozatban idén második lett összetettben –, míg László a rallye világa felé vette az irányt.

„A teszten sikerült másfél órát autóznom, így úgy éreztem, megismertem az autómat. Erre leesett a hó, az időjárás téliessé vált, így számomra szinte kezdődik majd az éles szakaszokon az újbóli ismerkedés. Tavaly előfutóként már részt vettem a versenyen, így némi tapasztalattal már rendelkezem, de nem hiszem, hogy Lacit képes leszek megelőzni” – ecsetelte Kiss Pál Tamás, aki egyébként testvére három évvel ezelőtt bajnoki címig jutó autójával áll rajthoz.

„Tavaly abszolútban a hatodik helyen végeztem, így abban reménykedem, hogy idén esetleg sikerül ennél előkelőbb helyen végeznem. Szeretem ezt a viadalt, már negyedszer állok rajthoz. Tomival inkább segítjük egymást, mint sem rivalizálunk egymással” – fogalmazott Kiss László, aki állandó navigátorával, Varga Zsuzsannával indul a viadalon.

Az időjárás igencsak téliesre fordult, ám a szervezőket a megérkező hóesés sem állította leküzdhetetlen akadály elé.

„Mivel állandóan figyeltük a meteorológiai előrejelzéseket, így fel tudtunk készülni mindenre. Már szombat estétől felsóztuk a kijelölt külső pályaszakaszokat, így abszolút biztonságos körülmények között vághattak neki a 16. Szilveszter Rallye-nak a versenyzők” – árulta el Garamvölgyi Zoltán, a verseny szervezője.

A 16. Szilveszter Rallye időterve

A szervezők mindenkinek felhívják a figyelmét arra, hogy a versenyzőket vasárnap a rajtszámukhoz képest fordított sorrendben indítják.

December 28. vasárnap

1. gyorsasági szakasz 7,5 km 16:38 (első autó) – Hungaroring belső

December 29. hétfő

2. gyorsasági szakasz 8 km 7:43 (első autó) – Hungaroring külső

3. gyorsasági szakasz 7,5 km 7:56 (első autó) – Hungaroring belső

SZERVIZ

4. gyorsasági szakasz 8 km 10:59 (első autó) – Hungaroring külső

5. gyorsasági szakasz 7,5 km 11:12 (első autó) – Hungaroring belső

SZERVIZ

6. gyorsasági szakasz 8 km 13:45 (első autó) – Hungaroring külső

7. gyorsasági szakasz Superfinal 7,5 km 13.58 (első autó) – Hungaroring belső