Teljes létszámmal Fehérváron

Ismét teljes létszámban képviselteti majd magát a Maxx Race Team az Országos Rally Bajnokság következő állomásán. Lencse Zoltán és Hofbauer Tamás, Órai Balázs és Vrezgó Balázs, valamint Vincze Ferenc és Kuti Péter is felsorakozik majd a június 15-17-ei Székesfehérvár Rallye rajtvonalához. A három duó mindegyike elég magasra tette a lécet: lehetőség szerint szeretnének a TOP10-ben végezni Mitsubishi Lancer Evo IX versenygépeikkel.

Maxx Race Team – Székesfehérvár Rallye 2015 Lencse Zoltán – Hofbauer Tamás, Mitsubishi Lancer Evo IX R4 Órai Balázs – Vrezgó Balázs, Mitsubishi Lancer Evo IX R4 Vincze Ferenc – Kuti Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

Maxx Race Team – Székesfehérvár Rallye 2015
Lencse Zoltán – Hofbauer Tamás, Mitsubishi Lancer Evo IX R4
Órai Balázs – Vrezgó Balázs, Mitsubishi Lancer Evo IX R4
Vincze Ferenc – Kuti Péter, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

Hofbauer Tamás: Tavaly már mi is részt vettünk a fehérvári rendezvényen, ahol elég szépen is szerepeltünk a murvás terepen. Az aszfalton azonban kaptunk egy defektet, ami annyira balszerencsétlenül sült el, hogy fel kellett adnunk miatta a küzdelmeket. Idén szeretnénk szépíteni.

A Mitsubishi motorja fel lett újítva, így elméletileg semmi akadálya nincs annak, hogy most minden összeálljon egy sikeres versenyhétvégéhez. A célunk most is a szokásos lenne: a TOP10-ben szeretnénk végezni. Igaz, kevesebb résztvevő lesz Székesfehérváron, mint az eddigi fordulókon, de a keménymag azért most is képviseltetni fogja magát, így egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk.

 

Órai Balázs: A 2014-es Székesfehérvár Rallyen még kétkerék-meghajtású autóval szerepeltünk a rallye2 mezőnyében, amivel kategóriagyőzelmet is arattunk. Jó lenne ezt az eredményt megismételni – ám ezúttal az első osztályú versenyzők között és egy nagyobb kategóriájú versenygéppel. A cél érdekében mindent meg is teszünk Vrezgó Balázzsal: a héten már murvás és aszfaltos teszten is részt vettünk a Mitsubishivel. A munkahelyi elfoglaltságok miatt sajnos fejben még nem sikerült teljesen ráhangolódnom a futamra, de ha már a rajtban leszünk, minden erőmmel a feladatra fogok koncentrálni. Még nem ismertük ki teljesen a kocsit, de a szombathelyi szereplésünket alapul véve most is esélyünk lehet a tisztes helytállásra.

Vincze Ferenc: A korábbival azonos típusú, de mégis számunkra új versenygéppel vágunk neki a székesfehérvári viadalnak. Számomra olyannyira új lesz ez a környezet, hogy nemhogy Fehérváron, de még murván se autóztam eddigi pályafutásom során. Bőven tartogat majd tehát újdonságokat nekünk ez a megmérettetés.

Azt már most látjuk, hogy a versenyre sem lesz még 100%-os az autó, beletelik egy kis időbe, mire minden beállítást megtalálunk rajta és tökéletességre fejlesztünk. Ha minden igaz, Kassára leszünk készen vele teljesen – de ez még a jövő zenéje. Addig is próbálom kiutazni a maximumot a Mitsubishiből, nem fogunk feltartott kézzel odaállni a rajtba. A cél elsősorban most csak az, hogy minél jobban kiismerjük az autót és gyűjtsük a kilométereket.