Taylor Swift a legnagyobb pop dalszerző

Tovább folytatódik a Taylor Swift őrület. A hatszoros Grammy-díjas country-pop énekesnő legújabb dala a Shake It Off egyre feljebb tör a Class40 slágerlistán. Katy Perry egy nyolcvanas évek hangulatát idéző YOLO party himnusszal hódít. Az Eurovízió kapcsán népszerűvé vált Compact Disco pedig egy vidám és modern szerelmes slágerrel lepte meg el rajongóit.

 

Taylor Swift Shake It Off című dala a héten 4 helyet javítva 6. lett a leghallgatottabb rádió slágerlistáján. Az 1989 első kislemeze fontos társadalmi üzenettel bír: egymás szeretetére és a gyűlölködés befejezésére buzdítja a hallgatókat. Az énekesnő a New York Times véleménye szerint napjaink egyik legnagyobb pop dalszerzője, aki akár negyed óra alatt is képes világsikert befutó számokat írni. A felvétel videoklipje augusztus 18-án debütált a VEVO-n, azóta pedig már több mint 148 millióan látták.

Katy Perry aktuális albumának legújabb dala a This Is How We Do igazi YOLO party himnusznak íródott. Sikerét kiválóan mutatja, hogy a héten 6 helyet javítva máris a 14. Magyarország mérvadó slágerlistáján. A klipben az énekesnő kezdetben a nyolcvanas évek divatja szerint készült ruhákban kápráztatja el a nézőket, később  pedig futurisztikus outfitben tündököl.

A Compact Disco a héten új dallal debütált a Class40 slágerlistán. A népszerű Eurovízió indulók egy könnyed, nyárias hangulatú felvételt készítettek, amelynek hangzásvilága a kilencvenes évekből is merít. Az elektropop trió új számát a Bronski Beat Small Town Boy című klasszikusa ihlette. A Ms. Right egy teli torokból énekelhető, vidám és modern szerelmes dal, amely a 33. helyre robbant be a leghallgatottabb rádió slágerlistáján. A Compact Disco tagjai további meglepetésekkel készülnek a rajongók számára: ősszel érkezik legújabb lemezük vadonatúj számokkal.