Tavaly Luigi volt a legjobb magyar kategóriájában

Május 25-26-án rendezik Nyirádon a Rallycross Európa-bajnokság magyarországi futamát, melyen az OXXO Energy Drink rallycross versenyzője, Lajos Gyula “Luigi” a dobogóért száll harcba. Luigi tavaly kategóriájában a legjobb magyarként végzett, de idén ezzel már nem elégszik meg, mindenképp a dobogón szeretne állni.

Lajos Gyula "Luigi"

Lajos Gyula “Luigi”

– Tavaly több mint tízezer néző előtt versenyeztem, fantasztikus élmény volt, ahogy szurkoltak nekem. Idén dobogós helyezéssel szeretném meghálálni a buzdítást – mondta Luigi. – Legutóbb egy kisebb technikai malőr miatt maradtam le az “A” döntőről, idén viszont mindenképpen oda várom magam, és most is a Blue Engineering Team fog segíteni ebben. Mivel az a versenyautó, mellyel majd Nyirádon indulok, még nincs tesztelhető állapotban, egy Super 1.6 Skoda Fabia MK2-vel fogok edzeni Nyirádon, hiszen a verseny előtt pályazár lesz, így csak most van lehetőségünk a helyszínen felkészülni.

Luigi idén is egy Super 1.6 Volkswagen Polo MK4-el áll majd rajthoz, mely már az új fejlesztésekkel érkezik Magyarországra.

A kétnapos teszt után pedig az OXXO Energy versenyzője Szardíniára utazik, hogy részt vegyen a KTM gyár minden évben megrendezésre kerülő tesztjén, ahol a meghívott versenyzők mindig már a következő évi, vagyis ezúttal a 2014-es motorokat próbálhatják ki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*