Tarolt a Liza, a rókatündér a portói filmfesztiválon

Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című filmje nyerte a szombaton zárult 35. Fantasporto nemzetközi filmfesztivál fődíját és a legjobb speciális effektért járó díjat. Az elismeréssel korábban olyan rendezőket jutalmaztak, mint Alejandro González Iñarritu, Guillermo del Toro, Danny Boyle, David Fincher, Luc Besson és David Cronenberg.

moni

A Balsai Mónika, Bede-Fazekas Szabolcs és David Sakurai főszereplésével készült romantikus vígjátékban közel négyszáz digitális utómunkával készült trükk látható, melyek CGI supervisora Nagy Miklós volt.

„Őszintén gratulálunk az A COMPANY nevében Ujj Mészáros Károlynak és Major Istvánnak, a film producerének ezért a nagyszerű teljesítményért. Nagyon örülünk, és büszkék vagyunk rá, hogy mi forgalmazhatjuk ezt az egyedülálló alkotást, amely az értékes, művészi és népszerű filmes elemeket kombinálva nem csak a fesztiválok látogatóit, hanem a széles közönséget is a mozikba vonzza.” fogalmazott Claudia Nador, az A Company Hungary ügyvezetője.

A film február 19. óta látható a hazai mozikban, a portói nemzetközi premier után fesztiválkörútját az oszakai filmfesztiválon majd Argentínában folytatja.