Tapasztalatgyűjtés: pipa

Kiss-VassMaxx Race Team – XIII. Horváth „Boci” Emlékverseny, Rába Ring, 2014. szeptember 13.

Kiss Viktor – Vass Gergely, Mitsubishi Lancer Evo IX R4

 Nem volt egyszerű dolga a szeptember 13-ai, XIII. Horváth „Boci” Emlékversenyen Kiss Viktornak. A Maxx Race Team versenyzője azzal a céllal érkezett meg a Rába ringi derbire, hogy a versenykilométerek gyűjtése mellett szokja az esti körülmények között való autózást is. A sötétség azonban szakadó esővel párosult, ami igencsak megnehezítette a próbázók dolgát. Még szerencse, hogy a navigátori széket elfoglaló Vass Gergely – győri létére – ismerte a pálya nyomvonalát…

Kiss Viktor: Jó hangulatú, tetszetős versenyünk volt a múlt hétvégi Emlékversenyen. Mindössze annyi volt a hétvégére a célunk, hogy kiszolgáljuk a közönséget és gyűjtsük a versenykilométereket. Az egyetlen dolog, ami beárnyalta az autózásunkat, az a szeszélyes és szélsőséges időjárás volt. Ennek ellenére nem csak az indulók száma volt magas, de a kilátogató nézőké is. Sajátos módon, a mezőny végén autóztunk, ami konkrétan azt jelentette, hogy mi már csak szakadó esőben és lámpasorral mentünk ki a pályára. Habár nem vagyok odáig a sötétedés utáni versenyzésnek, a Rába ringi futam jó alkalom volt arra, hogy ezekkel a körülményekkel is megbarátkozzak egy kicsit. Bízom benne, hogy az itt megszerzett tapasztalatokat kamatoztatni tudjuk majd az ORB-s megmérettetéseken is.

A navigátorommal ismét tökéletes volt az együttműködés, lelkesen és precízen segítette a versenyzésemet. Ráadásul valamennyi helyzeti előnyünk volt is a többiekhez képest, hiszen Gergő győri, kívülről fújta a pálya nyomvonalát. Azt hiszem, ezek után már sikerült úgy összecsiszolódnunk, hogy az éles bevetések során is eredményesen tudjunk majd szerepelni.

 Vass Gergely: A szombati átvételek után ötször mehettünk végig az Emlékverseny kijelölt nyomvonalán. Erre a pályára nem volt itinerünk, Viktor is hiába teljesítette itt élete első versenyét, ő akkor fordított irányba autózott. A sötétre való tekintettel igyekeztünk minél részletesebben felírni az információkat, s úgy érzem, hogy ezt a feladatot jól is teljesítettük.

 A délutáni shake down-t követően már alig vártuk, hogy elrajtolhassunk. Az első kör nagyon jól sikerült: abszolút 2. időt autóztunk úgy, hogy mindössze héttized másodperccel voltunk lemaradva az előttünk lévőtől. A többi szakaszon sajnos nem sikerült így teljesítenünk – a szakadó eső és a sötétség is nehezítette a dolgunkat. Azt már a futamot megelőzően is mondtuk, hogy számunkra ez a derbi egy tapasztalatgyűjtő verseny lesz, hiszen Viktor nem nagyon versenyzett eddig esti körülmények között.

 Küzdöttünk, próbáltuk a legjobb eredményt összehozni, ami csak tőlünk telhető volt. Végül az abszolút 7., illetve a kategória 2. helyén intettek le minket, amivel abszolút elégedett vagyok. Úgy érzem, ez a futam igazán összekovácsolt minket, ami előny lehet a soron következő futamokon való együttműködések tekintetében.