Talmácsi ütközött a második kanyarban

Az időjárásra a verseny napján sem lehetett panasz. A megszokott menetrend szerint zajlottak a bemelegítések. Talmácsiék 15 perces tréningjére 9:45 órakor került sor. Gábor az edzést végig a pályán töltötte és a 14. helyen végzett.

wsbk Aragon_pat_ssp_dop 956_cA verseny 13:30 órakor startolt. Talmácsi remekül kapta el a rajtot és az ötödik sorból több helyet is előrelépett. Az első kanyaron egy jókora fékezéssel ugyan, de sikerült túljutnia, a másodikban azonban nem volt ekkora szerencséje. Egyik vetélytársa belement oldalról és a magyar motoros a sóderágyban végezte. Szerencsére nem sérült meg, de a versenyt már nem tudta folytatni, így elúszott a tervezett pontszerzés reménye, melyre minden esélye megvolt.
Az aragoni versenyen sok volt a kieső, akik szintén pont nélkül búcsúztak. Közöttök volt például a világbajnoki címvédő Kenan Sofuoglu, a PTR Honda Team versenyzője, Sheridan Morais, de közülük is minden bizonnyal Sam Lowes a legbosszúsabb, aki végig vezette a versenyt, majd a legutolsó körben kifogyott motorjából a benzin és emiatt búcsút inthetett futamgyőzelemének.
Az eseménydús versenyt végül Fabien Foret nyerte, Van Der Mark és Scassa előtt.

Talmácsi Gábor:
Hihetetlen, hogy megint mennyire balszerencsések voltunk. Remélem, ezzel letudtam a pechsorozatot erre a szezonra és a jövőben már csak jó dolgok következnek. Jól kaptam el a rajtot. A start utáni kanyarokban mindig extrán kell figyelni, hiszen óriási a tumultus. Az elsőben még sikerült motoron maradnom egy fékezés után, a másodikban viszont belém jöttek oldalról, ami ellen nem tehettem semmit. Elment a motorom eleje, én pedig a sóderágyban landoltam. Nagyon sajnálom a dolgot, mert jó volt a motorom és minden adott volt egy jó versenyhez. Próbálok előrenézni, két hét múlva Assen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*