TALMÁCSI NEHEZEN BOLDOGUL MONZÁBAN

Már korán reggel ragyogó napsütés volt, így eltűntek a nyitott esernyők a paddockból. Talmácsi Gábor a szabadedzés előtt felkereste a mobilklinikát, ahol lézeres terápiát kapott a még mindig nem száz százalékos bokájára, majd egyből készült is a tréningre, ami végig száraz pályán folyt. A magyar motoros kétszer tett látogatást a boxba, miközben szerelői villámgyorsan változtattak a beállításokon. Talmácsi 18 kört teljesített és a 16.helyen várta a délutáni folytatást. Az időmérő előtt összeült a csapat, hogy átbeszélje milyen setupokkal kezdjenek a kvalifikáción.

A megszokott időben 16:05 órakor zöld lámpát kapott a Supersport kategória és egymás után gurultak ki a boxutcából a pályára a versenyzők. Talmácsi az időmérő folyamán is kétszer járt a boxban. A délelőtti kuplung problémát megoldották, azonban a kipörgésgátló többször visszafogta a motor teljesítményét az egyenesekben, ami jelentős időveszteséget okozott. Aztán az edzés utolsó harmadában megérkezett az eső is a pálya egyes szektoraiban, így a végén már nem is maradt sansza javítania Gábornak. Vasárnap a 18. helyről indul, ami mindenképpen egy nagyon nehéz versenyt vetít elő számára, de eltökélt célja, hogy pontokat szerezzen. Az első rajtkockát Sam Lowes zsebelte be, így ő indulhat az élről a holnapi 16 körös versenyen, melyet 13:15 órától az Eurosport élőben közvetíti.

Talmácsi Gábor: Nem sikerült még a monzai pályát eddig teljesen megismernem. Első nap vizes pályán kellett motorozni, ma pedig két száraz edzés alatt kellett beállítani a motort és megszokni az új pályát. Az edzésen nem tudtam igazán jó ritmust motorozni, sokszor más versenyző szélárnyékát kerestem, mert éreztem egyedül nem vagyok kellően gyors. Az utolsó 10 percben szemerkélt az eső és nem éreztem a tapadást, így nem tudtam javítani a tréning elején elért időeredményemen. Az időmérő végén kiderült, hogy az elektronikai rendszer rengeteget szabályoz a kigyorsításoknál, emiatt mindig sokat veszítettem azokon a részeken. A hibát felismertük és orvosolható. Most a warm up-ra koncentrálok, majd a versenyre. Mindenképp szeretnék pontokat szerezni.

 TMA_0197_c

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*