Talmácsi Gábor nagy bejelentése

2014.03.21-én Talmácsi Gábor a MotoGP 125 cm³-es kategóriájának 2007-es világbajnoka bejelentette, saját csapatot alapított.

Hárman vannak a csapatban, a motoros szakmában ismert 19 éves Bódis Richárd, akit immár három éve támogat a világbajnok. Ricsi a superbike-vb superstock 600-as kategóriájában indul, valamint bemutatkozott a 13 esztendős Somosi Alexander, akit Talma édesapja Talmácsi István utánpótláscsapata “nevelt ki”. Az ifjú tehetség június 20-án tölti be 14-ik életévét, így a superbike-vb hivatalos utánpótlás sorozatának utolsó négy versenyén tud majd rajthoz állni.

Talma a csapat harmadik tagja, aki súlyos sérülései ellenére egyetlen pillanatig sem adta fel. Egy hónapja volt az utolsó műtétje, előző évben egy technikai hiba miatt a bal lábába belefúródott egy alkatrész, megoperálták, de különböző komplikációk léptek fel, pl. mint korábban azt mi is megírtuk, a világbajnok elvesztett egy izomrészt a lábából. Ez az izomrész azért felel, hogy a bal lábfejét a felfelé irányba tudja billenteni. A többi izomrésznek kell annyira megerősödni, hogy ezt a funkciót el tudja látni. Előre láthatóan 3-4 hónap várakozásról van szó.

A sajtótájékoztató az Autó Motor és Tuning Show megnyitásának napján, pénteken a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban került megrendezésre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*