Sztojka Vanessza a Class FM-ben énekelt

Három évesen látott életében először hegedűt, két évvel később pedig már  versenyen vett részt. A Kárpátaljáról érkezett Sztojka Vanessza ámulva  lépett be egy napsütötte szombat délutánon a Class FM stúdiójába, ahol a  Class FM sztár-műsorvezetője, az éter egyik legprofibb, legrutinosabb  alakja, Garami Gábor éppen a Kívánságműsort vezette. A kislány egyik  legnagyobb álma az volt, hogy egyszer bekukkanthasson egy rádiócsatorna  kulisszái mögé, amely most valóra vált. Sőt, Vanessza élőben mutathatta meg  tudását a hallgatóknak.

Garami Gábor hétvégenként a legnagyobb zenerajongók kívánságait teljesíti az  éteren keresztül, most azonban a megszokottaktól eltérően váltotta valóra  egy kislány álmát a népszerű műsorvezető. A 13 éves Sztojka Vanessza a  Kárpátaljáról érkezett, abszolút hallása és gyönyörű énekhangja miatt pedig  Az ének iskolája című tehetséggondozó műsor egyik résztvevője. A fiatal  tehetség reggel úgy indult el otthonról, hogy egy rendezvényen lép majd fel,  Friderikusz Sándor azonban legnagyobb meglepetésére a leghallgatottabb hazai  rádió stúdiójába invitálta a kislányt, ahol Garami Gábor várt Vanesszára.

A Class Kívánságműsor házigazdája a stúdióban várta a 13 éves kislányt, ahol  valóra válhatott Vanessa legnagyobb álma: egy élő rádiós szereplés. A fiatal  tehetség fesztelenül mozgott a stúdióban és elárulta Gábornak, hogy egészen  kicsi kora óta mindene a zene. “Az első dal, amelyet énekeltem, a Csillagok,  csillagok című népdal volt, három éves voltam akkor.” – mesélte. “Hat órát  utaztunk, mire ideértünk. De az autóban inkább zenét hallgatok, legtöbbször  otthon szoktam gyakorolni” – tette hozzá a TV2 nagysikerű tehetséggondozójában szereplő Vanessza.

A tapasztalt és sikeres műsorvezető, Garami Gábor szerint a kislány nagyon  ügyesen szerepelt az élő adás során, nem jött zavarba a mikrofon előtt és a  közös képeken is profin pózolt. “Tudtam, hogy Vanessza régi, nagy álma volt  a rádióinterjú. Egy énekesnő életének állandó része az interjú és a fotózás,  fontos, hogy ilyenkor fesztelenül, lazán, de közben összeszedetten  válaszoljon a kérdésekre. Annak ellenére, hogy mélyvízbe dobtuk,  természetesen viselkedett, nem izgult, nem volt zavarban, úgy gondolom,  profin vette az akadályokat. Természetesen arra is megkértem, hogy  énekeljen, Alexandra Burke, The Silence című dalát adta elő – hibátlanul!  Élmény volt találkozni a tehetséges kislánnyal, nagyon szurkolok neki!” –  mesélte Gábor.