Sztárok és szuperprodukciók a Margitszigeten

Startol a kampány, óra indul! Ha a legjobb áron szeretne hozzájutni a legjobb helyekhez az ország legszebb nyári színházának előadásaira, érdemes „korán kelnie”. A Budapesti Nyári Fesztivál a világszerte egyre népszerűbb Early Bird kampánnyal négy hónapon át kedveskedik vendégeinek. Februárban 40%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet a Margitszigeti Szabadtéri Színpad szuperprodukcióira, az első 400 jegy mellé Színházi hajójegyet is adnak ajándékba.

 jegyertekesites_earlybird_fullhd

A 11. Budapesti Nyári Fesztivál minden eddiginél gazdagabb programkínálattal készül a nyárra, és a kulturális szférában elsőként bevezeti a szállodaiparban és a légitársaságoknál nagy népszerűségnek örvendő Early Bird promóciós kampányt. „Ez nemcsak egy jól hangzó figyelemfelkeltő eszköz, hanem esetünkben a nyárhoz kapcsolódó szimbólum is. A madár a vidámságot, a zenét, a szabadságot jelképezi, és a várakozást a nyárra. Arról nem is beszélve, hogy az első szuperprodukciók és sztárok megnevezésével egy időben már az első fecskék is elindultak a Margitsziget felé” – nyilatkozta Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. igazgatója.

Februártól júniusig, a fesztivál nyitásáig tart a játékos kampány, mely a kedvezmények és ajándékok tekintetében a legkorábban kelőknek nyújt számos pénztárcakímélő lehetőséget. Februárban öt előadást hirdettek meg a Margitszigeti Szabadtéri Színpad műsorából, melyekre ebben a hónapban 40%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet online és személyes vásárlás során is. Érdemes figyelni a színház kommunikációs csatornáit – honlapját, közösségi oldalát és hírlevelét –, hiszen a kínálat folyamatosan bővül, a kedvezmények viszont csökkennek: márciusban 30%, áprilisban 20%, májusban 10% kedvezménnyel juthatnak hozzá a legjobb helyekhez.

A Margitszigeten június 12-én nyit a szezon a Liszt és Dante című koncerttel – a Nemzeti Filharmonikusokat Kocsis Zoltán vezényli. Az idei nagy operabemutató Goldmark Károly Sába királynője című monumentális operája lesz július 3-án és 5-én – a Magyar Állami Operaházzal közös produkciót Káel Csaba rendezi. Carl Orff 120. születésnapján, július 10-én a Szegedi Kortárs Balett és a Budafoki Dohnányi Zenekar különleges produkcióját mutatják be, a Catulli Carmina és a Carmina Burana című táncjátékokat nagyzenekari kísérettel. A Vive la France! szimfonikus filmzene-koncerten megemlékeznek Edith Piaf születésének 100. évfordulójáról – a koncert sztárvendégét szenzációként jelentik majd be a szervezők. Puccini Tosca című operáját augusztus 7-én és 9-én a hagyományokhoz híven külföldi sztárénekesekkel viszik színre – a címszerepben Béatrice Uria-Monzon francia mezzoszoprán lép fel, Cavaradossit a fiatal chilei tenor, Giancarlo Monsalve alakítja. Az idei musical bemutató a Jézus Krisztus szupersztár lesz, a Honvéd Táncszínház a Benyovszky című táncjátékot mutatja be, és készül egy vadonatúj éjszakai cirkusz-színházi revü is, mely a francia Moulin Rouge világát idézi meg. Augusztus 22-én a Gipsy Kings alapítójának együttese, a Chico & The Gypsies érkezik.

A Több mint színház, élmény! szlogenhez híven Budapest népszerű, mind a fővárosiak, mind az ide látogató hazai és külföldi vendégek által egyre keresettebb nyári színházai idén is több mint száz programot kínálnak többféle műfajban, amit az események köré szervezett különleges aktivitások és komplex szolgáltatások tesznek teljessé. Színházi előadások, koncertek, kiállítások, ingyenes családi programok, gyerekszínház, Jazzy Tower-koncertek, Színházi Szemle, víztorony kilátó, színházi hajójáratok, menetrend szerinti sétahajók, szállodai csomagajánlatok és számos egyéb újdonság is várja a látogatókat júniustól augusztus végéig az ország legszínesebb kulturális fesztiválján, mely egyedi, csak a Budapesti Nyári Fesztivál helyszínein elérhető, teljes élményt kínál látogatóinak. Érdemes már most megtervezni családtagjainak és barátainak az év legszebb élményét, a nyarat Budapesten.

 bnyf_alap

Bővebb információ: www.szabadter.hu