Sztárok és sztárcsemeték a Rising Star válogatóján

Szöveg: Dóka Attila Fotó: Juhász Melinda

Szöveg: Dóka Attila
Fotó: Juhász Melinda

Nagyjából 1500-an jelentkeztek a TV2 új tehetségkutató show műsorába – tudtuk meg a TV2 kreatív vezetőjétől, Ökrös Gergelytől, a Rising Star sajtóvetítésén. A Magyarországon eddig sosem látott, új műsorformátumban a versenyzők egy LED-fal mögött kezdik meg produkciójukat, ami csak akkor emelkedik fel, ha az adott énekes a nézőktől elegendő szavazatot kap. A műsor első epizódjában –  amely vasárnap kerül adásba – a zsűri munkájába és a kiválasztási folyamatba nyerhetünk betekintést.

Az előválogató után mintegy 250 jelentkezőt hallgatott meg személyesen Mező Misi, Kerényi Miklós Gábor, Pásztor Anna és Feke Pál, azaz a Rising Star zsűrije. A neves társaság nem egyszer csak parázs viták közepette tudta eldönteni, ki juthat be az élő műsorba, és sétálhat ki a bejutást jelentő kék ajtón, aminek túlsó végén a jelentkező családja várta az eredményt feszülten. Nem mindenki járt természetesen sikerrel: volt, akinek a piros ajtó jutott és az út hazafelé. Arra már most felkészülhet mindenki, hogy lesznek meglepetések.

A sok jelentkező közül 15 éves volt a legfiatalabb, de voltak bőven 40 év felettiek is – árulta el Ökrös Gergely. A lelkes amatőrök mellett azonban sztárok és sztárcsemeték is érkeztek a válogatóra: vasárnap végig izgulhatjuk, hogyan dönt a zsűri Takáts Tamás, a Takáts Tamás Blues Band énekesének fiáról, valamint az is kiderül, tovább jut-e Kunovics Katinka, a Romantic egykori énekesnője.

A műsort rutinos párosra, Majkára és a frissen átigazolt Ördög Nórára bízta a Tv2.